AZ EMLÉKEZÉS JELEI – 2021.06.16

És kivitt engem tágas helyre;
kiragadt engem, mert kedvét leli bennem.
Mert általad táboron is átfutok,
és az én Istenem által kõfalon is átugrom.
Kiszélesítetted lépésemet alattam,
és nem tántorogtak lábaim.
Zsoltárok 18:20. 30. 37

Ez csak néhány vers a 18. zsoltárból. Leírják a hit könnyedségét. Dávid király írta ezt a Zsoltárt, miután Isten megszabadította őt minden ellenségétől. Fontos volt számára, hogy mindent leírjon, hogy soha többé ne felejtse el.
Egy barátom feljegyzi Isten összes nagyszerű tettét az életében. Amikor kétségei vagy nehézségei vannak, elolvassa a füzetet, és új önbizalmat kap. Az én Bibliámban sok jegyzet van a Versek mellett. Gyakran csak egy kulcsszó, például ,,influenza 2007″. Amikor látom, eszembe jut, hogy Isten hogyan gyógyította meg akkor a súlyos influenzámat, és milyen csodálatosan vitt át rajta. Vagy ,,lábak“. A kisfiamnak mindkét lábát megégette a forró olaj, de Isten meggyógyította őket, a legkisebb ránc sem maradt utána. Nagyon fontosak számomra ezek a kis mellékszálak, mert tanúságot tesznek számomra arról, hogy milyen nagy Isten Szeretete és Irgalma irántam. Mert néha sötét órák jönnek, és a hit csak egy kis, majdnem kialudt láng, vagy csak egy parázsló kanóc.
Isten tehát bátorságot és bizalmat akar adni nekünk: Amikor emlékszünk az Ő beavatkozására, hálásak leszünk Neki, és bizalommal és nyugalommal tekintünk a jövőbe. Készítsünk magunknak jeleket és emlékeket, amelyekre mindig vissza tudunk támaszkodni, akkor nem csüggedünk el azonnal az újabb nehézségekben, hanem a mi Nagy Istenünkre, az ÚR Jézus Krisztusban a mi Megváltónkra és Segítőnkre tekintünk!

Köszönöm, Mennyei Atyám, az ÚR Jézus Krisztusban hogy eddig soha sem feledkeztél meg rólam, és ezután sem fogsz! Köszönöm a Csodáidat és a Szeretet cselekedeteidet az életemben! Soha nem fogom elfelejteni őket. Emléktárgyakat készítek magamnak, hogy mindig hálás lehessek Neked. Mert TE vagy az ÚR, aki szeret engem.

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: