Tiszta és tisztátalan – 2021.06.14

Jézus azt mondta:
Nem az fertõzteti meg az embert, a mi a szájon bemegy, hanem a mi kijön a szájból, az fertõzteti meg az embert.
Máté 15:11


A farizeusok zúgolódnak, mert a tanítványok nem tartják meg a törvény minden parancsolatát. Jézus azonban azzal vádolja őket, hogy ők maguk is megszegik Isten parancsolatát a kegyes hagyományaik miatt. És egy Igét mond Ézsaiás prófétától: ,,Ez a nép ajkával tisztel engem, de a szíve távol van tőlem“. Így van ez mind a mai napig: az emberek megpróbálnak apró hagyományokat és szertartásokat megtartani, hogy közelebb kerüljenek Istenhez, vagy hogy tetszenek Istennek. De az ember észre sem veszi a nagy dolgokat. A szív távol van Istentől, az ember csak külsőleg tiszteli ŐT, kegyes szavakkal, rituálékkal vagy hagyományokkal. A szívünkben nem az élő Isten él, hanem a mi nagy, kövér énünk, vagy Isten utánzata…..
Olyan, mint egy rugó. Ha a forrás mérgező, akkor a belőle folyó víz is az. Ha a forrás tiszta, akkor a víz életadó. – A mi szívünk is egy ilyen forrás: a gonosz szavak és gondolatok a szívünkből fakadnak? Életszavak, jó gondolatok és tettek jönnek-e a szívünkből? Mi tölti meg a szívünket: a saját egónk? Egy ideológia? Kegyes hagyományok? Vagy Isten Szentlelke? Jézus a szívünk Királya? Ha igen, akkor Ő megtisztítja a forrást, és mi jó szavakat mondunk ki, amelyek másokat építenek; jó gondolatokat gondolunk, amelyek számunkra tiszták; jó cselekedeteket végzünk, anélkül, hogy magunk is észrevennénk. Ő hatással van ránk, átveszi a hatalmat gondolataink, cselekedeteink és érzéseink felett, és mi az URAT tükrözzük.
Az ÚR Jézus azt mondja, hogy ami belénk kerül, azt megemésztjük és majd elenyészik. De ami a szánkból kijön, az a szívünkből jön ki, és tisztátalanná tesz minket Isten előtt. Lopás, irigység, gyilkosság, házasságtörés, paráznaság és rágalmazás. Ez tisztátalanná tesz bennünket, – de az, hogy egy külső szertartást nem végzünk el helyesen, biztosan nem tesz bennünket tisztátalanná.

Kérlek ÚR Jézus, jöjj be a szívembe és tegyél teljesen tisztává! Bocsásd meg gonosz gondolataimat, és tölts be Szentlelkeddel! TE kell lakjál és uralkodjál a szívemben, és nem a saját kövér, jól ápolt énem. URAM, Jöjj, tisztíts meg!!!

Magyarázat:
A tanítványok nem mostak kezet evés előtt, ahogyan azt Mózes törvénye előírta.
– Tulajdonképpen a gyerekeknek kellett volna gondoskodniuk a szüleikről idős korukban. De annak, aki a halála után a templomnak akarja adományozni a vagyonát, nem kell gondoskodnia a szüleiről. Ő maga mindent élvezhet haláláig. Jó megállapodás az önző emberek és a vallás számára. Az egyház és egyes Lelkipásztorok ma is nagy gondot fordítanak az egyedülálló idős emberekre, és később elöröklik a vagyonukat.

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: