Az Atya – 201.06.09

Tiszteld atyádat és anyádat, hogy hosszú ideig élj azon a földön, amelyet az Úr a te Istened ád te néked.
2. Mózes 20:12

Ezt a parancsolatot, a tíz parancsolat közül a negyediket, gyakran nem veszik komolyan. És mégis olyan fontos Istennek! Ő tudja, miért olyan jó ez nekünk.
Vasárnap itt Litvániában apák napja volt, és a két kisfiam gratulált nekem, és egy kis ajándékot adtak nekem. Ennek nagyon örültem! Egy ilyen kis köszönet minden erőfeszítésért! És: „Nem felejtettük el, mit jelentesz nekünk.” Igen, örömmel vettem. Képzeld el, hogy az emberek elfelejtik a születésnapodat, mert senkit sem érdekel. Ettől nagyon feleslegesnek érzed magad ….
Isten azt akarja, hogy tiszteljük és becsüljük a szülőket. Ő nem szab semmilyen feltételt. Mert Ő tudja, hogy a szülőknek vannak hibáik. Nekünk pedig meg kell bocsátanunk nekik. Tudja, hogy a szülők néha rosszat tettek velünk, és nekünk ezt is meg kell bocsátanunk. A jóra kell gondolnunk, még ha kevés is volt. Mert ahogyan az apával és az anyával járunk el, úgy az Atyaistennel is. Hiányzik belőlünk a hála? Rosszkedvűek vagyunk Istenre? Nem tudunk bizalmat építeni Benne? Nehéznek találjuk, hogy szeressük ŐT? Talán egy bírót látunk benne? Akkor a szüleinkkel való kapcsolatunkról is gondoskodnunk kell. Nincs rendben. Tudatosan kell megbocsátani és szeretetet gyakorolni, és kérni az ÚRTÓL, a Szüleink iránt, még akkor is, ha már meghaltak. Szeretnénk gyógyulást kérni Istentől a rossz reakcióinkra, hogy ne folytassuk azokat egész életünkben.
Mindenekelőtt nem akarunk rosszul bánni a saját gyermekeinkkel, hanem tanulni a szülők hibáiból, és szeretetben, kedvességben és komolyságban felelősségteljes emberré nevelni őket. Gyakran látom, hogy a gyerekek úgy bánnak a szüleikkel, ahogy az ő szüleik bántak velük. És egyesek számára ez egyáltalán nem kívánatos. A történelem sajnos ismétli önmagát.
Kérlek, úgy bánjatok a Mennyei Atyával, ahogyan azt szeretnétek, hogy a gyermekeitek bánjanak veletek. Azt akarod, hogy bízzanak benned? Persze, és Isten is azt akarja, hogy te is bízzál Őbenne! Azt is szeretné, ha hálás lennél azért, amit érted tesz. Ő egy meleg, jó, meghitt, baráti kapcsolatot akar.

Köszönöm, mennyei Atyám! Milyen jó, hogy a Te segítségeddel meg tudtam bocsátani a szülőknek. És most már szeretem őket! Korábban soha nem hittem volna el, de most már így van. Köszönjük, hogy mindenütt segítesz, amikor a Te utadon akarunk járni!

Köszönet minden apának, aki gondoskodik családjáról és otthont teremt családjának. Köszönet mindazoknak az apáknak, akik a tengerre mennek, vagy távolsági kamionosok, és ritkán tudnak otthon lenni, pedig nagyon szeretnének. Köszönet mindazért az áldozatért, amit az apák gyermekeikért és családjukért hoznak! Köszönet minden szenvedésért és elviselésért, amikor a gyerekek nőnek, betegek vagy rossz irányba mennek. Apák, ti fontosak vagytok! Az ÚR áldjon meg benneteket!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: