A mennyország ára – 2021.06.08

Ismét hasonlatos a mennyeknek országa a szántóföldben elrejtett kincshez, amelyet megtalálván az ember, elrejté azt; és afelett való örömében elmegy és eladván mindenét amije van, megveszi azt a szántóföldet. Ismét hasonlatos a mennyeknek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres; Aki találván egy drágagyöngyre, elméne, és mindenét eladván amije volt, megvevé azt.
Máté 13:44ff.

És ugyanez a helyzet a kutyámmal is: volt egy régi csontja. Hogy vehetném el tőle? Odanyújtottam neki egy kolbászt, és a kutya elengedte a régi csontot. Természetes, nem?
És mi a helyzet a mi életünkben? Amíg ragaszkodunk hozzá, és mindenféle csodálatos dolgokat gondolunk, addig nem akarjuk Isten Országát. Csak amikor felismerjük, hogy Isten országa még több, még nagyobb, még gazdagabb, még érdekesebb, még csodálatosabb, még ….. , akkor elválaszthatjuk magunkat, és a jobbat követhessük.
De ne feledjétek, a Gyöngy és a Kincs a mezőn az embereknek mindenükbe került. A Mennyeknek Országa sem ingyenes, hanem az életünkbe kerül.
Nálunk, Keresztényeknél nagy a kompromisszumkészség: Egyszerre akarjuk Isten Országát és a Világ Polgárságát. De ez nem működik: vagy Jézus, vagy a Világ. Soha nem lehet egyszerre követni mindkettőt. Sajnos sok Keresztény, nem értette meg ezt teljesen.
Tehát, egy fél Keresztény, egy egész képtelenség.
Valóban, a mindent vagy semmit kérdéséről van szó: Az ÚR Jézus mindent meg akar adni neked, de egyben, el is akar venni tőled mindent. ….. Hogyan fogsz dönteni? És te, aki oly régóta ismered Krisztust, hogyan fogsz dönteni? Holnap vagy holnapután? Eddig jól mentek a dolgok, nem igaz? Nem úgy van, te elszaladtál az áldások mellett, ragaszkodtál a világhoz, és csak gyenge áldásokat kaptál. Ő sokkal, de sokkal többet tartogat számunkra és mi eddig lemaradtunk. Kérlek, kövessétek ŐT mindvégig! Adj fel mindent, ami olyan fontos számodra, és kövesd ŐT. Csakis akkor lehet teljes az életed, igen, teljes az ÚR Jézus Krisztusban.

Köszönöm ÚR Jézusom, hogy TE mindent feladtál értem, Sőt, még a Kereszten is meghaltál azért, hogy én élhessek. URAM, én hozzád tartozom. Mindentől, ami elválaszt engem Tőled, el akarom választani magam. Egyedül Hozzád akarok tartozni. ÁMEN!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: