Az élő Egyház – 2021.06.04

Jézus kérdezi:
Ki az én anyám, és kik a testvéreim?
Máté 12, 48


Az ÚR Jézus egy házban volt, és az emberekhez beszélt. A ház előtt ott állt az édesanyja és a testvérei, és beszélni akartak Vele. Valaki ezt megmondta Jézusnak. Ő pedig felelvén, monda a hozzá szólónak: Kicsoda az én anyám; és kik az én testvéreim? És kinyujtván kezét az ő tanítványaira, monda: Ímé az én anyám és az én testvéreim! Mert aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát, az nékem fitestvérem, nőtestvérem és anyám.
Az Egyház, az ÚR Jézus Egyháza nem egy lakóhely. Ő nem egy kőből épült ház. Ő nem egy szervezet vagy felekezet. Emberileg nem kézzelfogható, nincs tagjegyzék, és nem szed adót. Nincs központi vezetése, csak Pásztorai vannak. Mindenütt jelen van, az egész világon.
Ahogy akkoriban a Templom nem tudta magábafogadni Istent, úgy ma az egyház sem tudja magába foglalni az ÚR Jézust. Ő sokkal nagyobb. És amikor az egyház a saját útját járja, és nem engedi, hogy Ő legyen az ÚR, akkor Ő maga épít magának egy új Egyházat. Ahol a teológia és a fáradt, langyos keresztények elaludtak, ott Ő egy új nemzedéket ébreszt, és nem törődik többé a régivel, amely nem akar változni. Ő sokkal több, mint egy kőház, mint oltár és liturgia, mint szertartások és kegyes beszédek! Ő az Élet, Ő úgy cselekszik, ahogyan Ő azt jónak látja, Ő életre kelti azt, ami halottnak látszik, Ő uralkodik ott, ahol az emberek hallgatnak Rá.
Ezért is van aza közmondás: a hagyomány friss élet nélkül halott. Az Egyház az ÚRRAL való élő kapcsolat nélkül halott. Az a szervezet, amely uralkodik ahelyett, hogy szolgálna, halott. Nincs olyan hivatalos Egyház, ahol az emberek egyetemi végzettségüknek köszönhetően tisztséget töltenek be. Egyedül az ÚR Jézus élő egyháza létezik, amely nem tart fenn nagy szervezetet, és nincs is rá szüksége, mert a Szentlélek vezeti és uralja azt.
A mi URUNK és Istenünk Jézus, nem akarja, hogy egyetlen Egyházi szervezetben higgyünk és ahhoz kötődjünk. Ő azt akarja, hogy Élő tagjai legyünk az Ő Egyházának.
Az Ő családjának, ez Egyháznak a tagja vagy, ha az Ő útján jársz és Hozzá tartozol. A Mennyek Országának, Isten Országának polgártársaként az Ő Családjának tagja vagy.
Vasárnap az istentisztelet után, egy kis piknik volt, grillezett kolbászt ettünk, és sokan jól éreztük magunkat. Elég sokan voltak, akik csak először vettek részt. És jól érezték magukat a Gyülekezetben, mintha mindig is ide tartoztak volna, mintha Isten nagy Családjának Tagjai lettek volna. Igen, az Egyház olyan, mint a Család, egy otthon sokak számára, begyökereznek abba. Ő, az ÚR, jelen van, közöttünk. És ez nagyon, nagyon szép. Ő jól érzi magát velünk, még akkor is, ha nem mindennel oly pontosan járunk el, Ő nagyon szeret minket. Az Ő jelenléte olyan jót tesz nekünk!

Köszönöm ÚR Jézusom, hogy TE jelen vagy! Kényelmesen és biztonságban érezzük magunkat. Köszönöm ezt a családot, amelyhez tartozom!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: