Örvendjetek! – 2021.06.03

A reménységben örvendezõk; a háborúságban tûrõk; a könyörgésben állhatatosak;
Róma 12:12

A hitünknek nagy ereje van. Akkor növekszik, amikor azt tesszük, amit Isten Igéje mond nekünk: Legyünk örömteljesek! Igen, mondják egyesek, de miért? Bizonyára nincs miért örülni! De igen, van! Számtalan gyönyörű dolog és élmény van Istennel. Csak gyorsan elfelejtjük őket, és szeretjük a negatív körülményeket nézni; – Isten ilyenkor nem jelenik meg a gondolkodásunkban. Az ellenségnek ilyenkor könnyű dolga van, hogy megfosszon minket a Reménységünktől, a Békénktől és a Hitünktől.
Inkább ragaszkodjunk Isten Szavához. Ő, az ÚR Jézus Krisztus, a mi Reménységünk! Azért hagyta magát megfeszíteni, mert szeret minket; – akkor nem törődne semmi mással? Nem, Ő beteljesíti az Ő szavát nekünk, és újra és újra megment minket! Ezért lehetünk már most is boldogok, még akkor is, ha a nyomorúság még mindig jelen van: Ő megígérte, hogy mellettünk áll, és mindenhol hordozni fog minket. Ezért lehetünk türelmesek a nyomorúságban is, mert Ő a Győztes! Ezért vagyunk kitartóak az imádságban, mert Istenbe vetjük reménységünket!
Azt akarjuk tenni, amit Isten mond nekünk: állandó közösségben és beszélgetésben maradni Vele, és hagyni, hogy az Ő öröme munkálkodjon az életünkben. Ő Maga az Örömök Forrása!

Köszönöm, ÚR Jézus Krisztus, hogy TE velem vagy, és ezért tudok örülni! TE vagy az én Megmentőm, Barátom és Segítőm, ezért tudok türelmes lenni a nyomorúságban is. TE mindenkor jelen vagy és érdeklődsz irántam és az ügyeim iránt, ezért minden dolgomat meg tudom Veled beszélni, még minden apróságot is. Nagyon Jó Veled együtt, e Napot is megkezdeni és Veled járni minden körülmények között!

Ma 5 új ember volt az Istentiszteleten, majd a grillezésen. Egy ismerősömnek sok kapcsolata van a környékben, és meghívott egyeseket, és ez az 5 eljött. Vidám buli volt, és olyan volt, mintha családtagok lennénk, mintha régóta ismernénk egymást. Mind az öten örvendeztek. Őszintén remélem, hogy megtalálják az ÚR Jézust, az Öröm Forrását, és hogy megtalálják az élet értelmét!
De a küzdelem az imában van. Szükségünk van a segítségedre ezen a száraz földön!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: