Üldözés – 2021.06.01

Ímé, én elbocsátlak titeket, mint juhokat a farkasok közé; legyetek azért okosak mint a kígyók, és szelidek mint a galambok.
Máté 10, 16

Az ÚR Jézus itt, Máté Evangéliumának 10. fejezetében arról prédikál, hogy a tanítványokat Miszióba küldi. Sok missziós alapelvet mutat be, és néhány dologra figyelmeztet is.
Tudja, hogy tanítványai emberileg nagyon védtelenek, mert tudja, hogyan bánnak a farkasok a juhokkal: Nincs kegyelem, csak vadásznak és ölnek. És mégis bátorít: Én veletek vagyok! Ne féljetek! Ő azt mondja: Óvakodjatok az emberektől! Bíróság elé visznek és megkorbácsolnak. Királyok és magas rangú hivatalnokok elé visznek majd, hogy tanúságot tegyetek az Evangéliumról. Ne aggódjatok tehát amiatt, hogy mit fogtok mondani, mert a Szentlélek fogja megadni, hogy mit kell mondanotok. Testvérek, atyák, gyermekek elárulnak és átadnak titeket, és mindenki gyűlölni fog titeket az Én Nevemért. Ha egy városban üldöznek benneteket, meneküljetek egy másik városba. A tanítványokkal is úgy fog történni, ahogy a Mesterrel történt; ha engem már az ördög megszállottjának neveztek, akkor titeket is az ördög megszállotjainak fognak nevezni.
Ne féljetek tőlük, mert csak a testet tudják megölni, a lelket nem. Inkább félj Attól, aki lelket és testet a pusztulásba taszíthatja! Gondoljatok a kis verebekre. Csak néhány centet érnek, és mégsem hullik a földre egyik sem, Istennek akarata nélkül. De nektek, még a fejetek minden hajszála is meg van számlálva! Szóval ne félj, sokkal, de sokkal többet érsz, mint sok veréb együttvéve! Aki megvall engem az emberek előtt, azt ÉN is megvallom azt az ÉN Atyám előtt. Aki megtagad engem, azt én is megtagadom.
Ne higgyétek, hogy azért jöttem, hogy békét hozzak. Mert az Evangélium miatt a családok szétszakadnak, a saját családotok ellenségeitek lesznek. Aki tehát apát, anyát, fiút vagy leányt jobban szeret mint Engem, az nem méltó Hozzám. Aki életet akar nyerni, elveszíti azt. De aki az életét elveszíti értem, az elnyeri azt.
Ilyen a prédikáció. Milyen jó, hogy az ÚR Jézus teljesen és erősen a kezében tart bennünket, hogy olyan teljesen körülvesz bennünket, hogy Ő az ÚR élet és halál felett, hogy méltónak és értékesnek tart bennünket, hogy megtisztít, megbocsát és felszerel mindennel, hogy legyőzi a félelmet és bátorságot, örömöt és békességet ad! – URAM, segíts, hogy megmaradjunk a hűségben, hogy szeressünk Téged forrón és szenvedélyesen!!! Mert TE valóban a mi URUNK és Istenünk vagy! Ámen!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: