Szabadulás – 2021.05.27

Azért jelent meg az Istennek Fia, hogy az ördög munkáit lerontsa.
1 János 3:8

Még mindig a Máté Evangéliumánál tartunk. A Galileai-Tengeren való viharos átkelés után (Máté 8, 28-34):
Amikor az ÚR Jézus a túlsó partra, Gadara vidékére érkezett, két megszállott férfi rohant elé a temetkezési barlangokból. Annyira veszélyesek voltak, hogy senki sem használhatta az arra vezető utat. Azonnal kiabálni kezdtek: ,,Mi közünk van hozzád, Isten Fia? Azért jöttél ide, hogy előre megkínozz minket?“ Valamilyen távolságban egy nagy sertéscsorda legelt. Ekkor a démonok azt kérték tőle: ,,Ha kiűzöl minket, küldj minket a disznócsordába!“. Ő azt mondta nekik: ,,Menjetek!“ Így hát elhagyták őket, és bementek a disznó nyájba. Ekkor az egész csorda lezúdult a lejtőn a Tóba, és elpusztult az áradásban. A pásztorok elmenekültek, beszaladtak a városba, és ott mindent elmondtak, azt is, hogy mi történt a megszállottakkal. És az egész város kiment Jézushoz; amikor találkoztak vele, kérték, hogy hagyja el a területüket.
Így van: az ÚR Jézus a Megváltó, Ő erősebb minden sötétségnél.
Jézus számára nem volt kérdés, hogy léteznek-e gonosz erők. Napi kapcsolatban állt velük. Tudta, hogy mely betegségeket, zavarokat és kötözöttségeket okoznak ezek az erők, és melyeket nem. Tudjuk, hogy vannak gonosz szellemek, de nem mindent ők okoznak.
Jézus védelme alatt állunk, ha szorosan ragaszkodunk hozzá; – akkor nem árthatnak nekünk. De ha büszkék vagyunk, vagy a keserűség és a megbocsátás hiánya, vagy az önsajnálat foglyul ejt bennünket, akkor mi is gyorsan áldozatai leszünk ezeknek az erőknek.
Gyakran tapasztaltunk szabadulást, amikor együtt imádkoztunk az emberekkel. De gyakran az embereknek a viselkedésüket is meg kellett változtatniuk ahhoz, hogy felszabaduljanak. Úgy tűnik, ez kéz a kézben jár, egyik sem megy a másik nélkül. A legfontosabb és előfeltétel, hogy ragaszkodjunk az ÚR Jézushoz, minél közelebb, annál jobb.
Pál azt mondja, hogy nem az emberek ellen harcolunk, hanem ezek ellen a hatalmak ellen, amelyek az embereken és helyzeteken keresztül működnek. Néhány keresztény összekeveri a dolgokat, és szinte élet-halál harcot vív a véleményekért és egymás ellen. Rossz! Ott az ellenség örül, ahelyett, hogy elvonulna. Kedves Testvéreim, hagyjátok a másikat, hogy megmondja a véleményét, és örüljetek egymásnak! Jézus is így akarja.
A sötétség hatalma elleni felszabadító és megváltó harcot nem lehet egyedül megnyerni. Szükségünk van Testvérekre, akik imádkoznak értünk, és akikkel beszélgethetünk. Az ÚR Jézus így rendelte el. A magányos keresztények, akik mindent nagyon jól tudnak, gyorsan bedőlnek az ellenség trükkjeinek.
Szenteld idődet az ÚR Jézusnak. Olvasd az Ő Igéjét, beszélgess Vele, és tedd azt, amit mond. Akkor Ő minden csatában veled lesz. Ámen!

Köszönöm, ÚR Jézus, hogy TE vagy a győztes! Sokkal, de sokkal erősebb vagy minden más erőnél, legyen az ember, a körülmények vagy a sötétség. Szorosan ragaszkodom Hozzád, mert TE adsz nekem Életet, Támaszt és Békét. Köszönöm!!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: