Ki Jézus? – 25.05.2021

Jézus kérdezi:
Mit féltek, óh kicsinyhitûek?
Máté 8, 26

Jézus és tanítványai egy csónakban vitorláztak a Galileai-tengeren. Hirtelen kitört a vihar. A hullámok a Hajónak csapódtak, és az elsüllyedéssel fenyegetett. Jézus mindennek ellenére aludt. Ekkor a tanítványok felébresztették, és így kiáltottak: ,,Uram, ments meg minket, elveszünk!“. – Ő azt mondta nekik: ,,Miért féltek annyira, ti kishitűek?“ Aztán felállt, megfenyegette a szelet és a tavat, és teljes csend lett. És az emberek csodálkoztak, mondván: „Miféle Ember ez, hogy még a szelek és a tó is engedelmeskednek neki?
Egy rövid, de nagyon hatásos esemény, amelyet Máté itt elmesél. Milyen Ember az, akiről a Biblia beszél? Még a szél és a hullámok is engedelmeskednek Neki!
Milyen hatalma van ennek a Jézusnak? Tényleg Ő az Isten Fia? Maga Isten? Ha igen, akkor jön a kérdés: mit akar Ő tőlünk? És hogyan viszonyulunk mi Hozzá? Milyen ember ez a Jézus?
Jézus életének leírásaiban megtaláljuk a választ. Ott az Ő jelleme le van írva. Ott találjuk az Ő kijelentéseit, hogy miért jött, mit akar tőlünk, és hogyan kell viszonyulnunk Hozzá, milyen kapcsolatunk kell legyen Vele.
Ő Csodálatos, nem olyan, mint egy politikus vagy diktátor. Ő nagyon aggódik értünk, emberekért. Ő nem hazudik, hanem az Ő szava igaz, amit ígér, azt mindig megtartja. Azért jött, hogy lerombolja az ördög műveit, a gonosz cselekedeteit, a csapdákat, amelyek fogva tartanak bennünket, a bűnt, amely nyomaszt és szabaddá tesz, a rossz lelkiismeretet, amely gyötör bennünket, a viszálytól, a magánytól, a szomorúságtól, a reménytelenségtől. Azért van jelen, hogy elpusztítson minden gonoszt. Milyen jó nekünk!
És mit akar tőlünk? Csatlakoznunk kell Hozzá, követnünk kell ŐT, bíznunk kell Benne, az Ő Népévé kell válnunk, Isten Gyermekeivé kell válnunk. Tisztává és Szentté kell válnunk – az Ő segítségével. Az Ő hírnökei és tanúi kell legyünk, hogy az egész világ megtudja, kicsoda Jézus.
Ő most a Mennyben van, Isten jobbján ülve, uralkodik a világon és az egész világmindenségen, a látható és láthatatlan világon.
Bízhatunk Benne. Ő segít a Szükség idején.

Köszönöm ÚR Jézus, hogy TE vagy a legnagyobb! És TE, bár olyan hatalmas és magasztos vagy, mégis bennünk akarsz lakozni, részese akarsz lenni az életünknek, segíteni akarsz nekünk, és jelen akarsz lenni mellettünk. Milyen csodálatos Isten vagy TE!!! Halleluja!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: