Törvény vagy kegyelem – 2021.05.19

Jézus azt mondja a hegyi beszédben:
Nem minden, a ki ezt mondja nékem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem a ki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát.
Máté 7, 21

Nyilvánvalóan vannak kegyes emberek, őszinte hívők, akik nem tartoznak az ÚR Jézushoz. El kell gondolkodnunk azon, hogy vajon csak szektások és vallási őrültek, vagy van valami köze hozzánk.
Az Újszövetségben semmit sem bírál az ÚR olyan keményen, mint a Legalizmust. Pál még azt is mondja a Galatáknak, hogy választaniuk kell, hogy vagy a Törvényben vagy a Kegyelemben hisznek. És ezzel elérkeztünk a probléma lényegéhez: Törvény vagy Kegyelem. A betű (a törvény) megöl, a Lélek életre kelt, megelevenit.
Attól tartok, sok egyház a Törvényt választotta. Az ottani tanítás helyes; minden, amit ott mondanak, igaz. De valahogy valami hiányzik onnan, olyan Lelki üresség van ott, olyan ellentmondás a Szavak és a Gyülekezeti élet között. Minden olyan merev, szinte halott, nincs mozgás. Mindenki kedves és barátságos, de az Ige és a Biblia értelmezése miatt lehetnek heves viták. A Biblia értelmezésében mindannyian hasonlóan gondolkodnak, a véleményeltérést nem tűrik szívesen. Az új Írástudók uralkodnak az Egyházon.
Egyszer egy gyülekezet tagja akartam lenni, és megkértek, hogy írjam alá a jelentkezési lapot. De amikor elolvastam, hogy mi a feladatom, nem akartam. 1: tilos a dohányzás. 2: Alkohol nélkül. 3. Csak azzal az Asszonnyal, akivel okmány szerint házas vagy. 4. Tiszteljük, és engedelmeskedjünk a Vezetőségnek. 5. A jövedelmemből tizedet kell adnom. – Igen, gondoltam, és mi lesz az ÚR Jézussal és az én Hitemmel? Úgy tűnt, nem lényeges. De nagyon fontos, hogy kívülről minden rendben legyen és jól nézzen ki. Elképzelhető, hogy nem lettem ott Tag. Túl sok a Törvény – még ha van is értelme -, túl kevés a Szellem és az Élet.
Kegyelem. Ez az egyház igazi alapja. Neked kegyelemre van szükséged, és nekem is kegyelemre van szükségem. Hogyan ítéljük meg, vagy tanítsuk egymást? Kegyelemből élünk. Ez megajándékoz engem és az Egyházat Örömmel, Békével, Egyhangúsággal, Szívélyességgel, Irgalommal. Isten Lelke uralkodik. Néha kissé érthetetlen vagy ,,kusza” számunkra, de Ő tudja, mit akar, és hogyan kell megvalósítani. Ott van helye a kudarcos létezéseknek, ott uralkodik Isten Irgalma. Ott történik meg az Atya akarata.  Amikor elfogadjuk a Kegyelmet és továbbadjuk, akkor az Atya akarata szerint élünk. Olyan nehéz ez?

Köszönöm ÚR Jézusom, hogy TE te ott vagy jelen, ahol a Kegyelem uralkodik! És ahol TE vagy, ott Öröm, Szeretet, Béke és Irgalom uralkodik, az emberek felemelkednek, hogy Téged és másokat szolgáljanak. Milyen jó a TE jelenlétedben!!! Köszönöm, igen, köszönöm szépen, a TE jelenlétedet!!!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: