A Mennyeknek Országa – 2021.05.11

Mert jól tudja a ti mennyei Atyátok, hogy mind ezekre szükségetek van. Hanem keressétek elõször Istennek országát, és az õ igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.
Máté 6, 32f.

Az ÚR Jézus itt a hegyi beszédben az aggodalmakról beszél. Igen, sok gondunk van! Ha pedig nincs, akkor készítünk mi magunknak.
Valójában a fő gondjaink: az életünk. Étel és ital. Tető a fejünk felett. Ruhák. Munka.
Az ÚR mindezekről gondoskodik. És ha valami hiányzik, akkor kérdezzük meg Őt, és emlékezzünk az Ő szavára. Néha téves elképzeléseink vannak, például a fejünk fölötti tetővel kapcsolatban. Nem szükséges 1 millió eurós Kastély! Vagy a munkáról: sokan mondják, hogy nem akarják ezt vagy azt a munkát. De az ÚR nem sokat törődik az érzékenységünkkel. Néha úgy tűnik, hogy alázatosságunk szempontjából fontos, hogy elfogadjunk bizonyos munkákat.
Amikor már nem töltjük az időnket aggódással, nagyon nyugodtan, szinte könnyedén élünk. Nincs többé szorongás, nincs többé félelem vagy pánik! Az imádságban mindent elmondhatunk az ÚR Jézusnak, és máris hálát adhatunk az Ő megoldásáért. De mit kezdjünk a megnyert idővel? Műveljük a hobbinkat, és kézműveskedjünk vagy teázzunk? Jézus azt akarja, hogy adjunk neki mindent, ami a miénk: időt, erőt, reményt, pénzt, képességeket. És Ő veszi ezeket a dolgokat, és az Ő Országának építésére használja fel. Ő azokat az énekeseket szereti, akik másokat megvídámitnak. Ő a gondoskodó, másokkal törődő embereket szereti. Ő azokat szereti, akik szeretik a Gyerekeket, és különleges helyekre helyezi őket. Ő mindenkivel tud valamit kezdeni. Ő, az Ő országát akarja építeni, a Szeretet és a Béke országát. Erről kellene szólnunk. Minden erőnkkel, minden gondolatunkkal, minden lelkünkkel és szívünkkel ott kell lennünk érte, és építenünk kellene az Ő Országát. És persze hívnunk kellene másokat is, hogy a Mennyek Országának Polgárai legyenek! Ha teljesen átadod magad az ÚRNAK, csodákat fogsz tapasztalni, és az életed valóban kivirágzik! Sőt, Csodálatos lesz!!!

Köszönöm ÚR Jézusom, hogy Számodra senki sem túl fiatal, vagy túl öreg! TE mindenkit arra akarsz használni, hogy a TE Királyságodat építsd. És ez akkor, Csodálatos lesz!!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: