Tökéletesség – 2021.05.10

Az ÚR Jézus mondja a Hegyi Beszédben:
Legyetek azért ti tökéletesek, miként a ti mennyei Atyátok tökéletes.
Máté 5, 48

Az elmúlt napokban sokat foglalkoztunk a konkrét bűnökkel és azzal, hogy az ÚR Jézus mennyire szigorúan lát mindent. Észrevettük, hogy mindig kudarcot vallunk. Ennek a szigorú mércének senki sem tud megfelelni! Kudarcosok és bűnösök vagyunk és maradunk. Ez azért van, mert Ádámtól származunk, és a szívünk olyan, mint Ádám szíve. Testileg vagyunk meghatározva, az egónk által. És Isten parancsai ellen fordulunk, lázadunk és szabadságot követelünk. Aztán rájövünk, hogy megint kudarcot vallottunk. Régi énünk csak küzdelmet és görcsöt hoz! Igyekszünk olyan jók lenni, mint az ÚR Jézus volt és van, de soha nem sikerül. Még a kegyesekneknek és a farizeusoknak sem sikerül; – gondolataik nem olyan tiszták, mint szeretnék. Ezután ismét bűnbánatra és tisztító gyakorlatokra van szükség, és a spirál folytatódik.
A Hegyi Beszéd elején az ÚR Jézus azt mondja (Mt 5:20): “ Mert mondom néktek, hogy ha a ti igazságotok nem több az írástudók és farizeusok igazságánál, semmiképen sem mehettek be a mennyeknek országába“. És akkor jönnek Jézus Gondolatai a 10 Parancsolatról és a mi hibáinkról. Aztán a végén jön a Vers: ,,Legyetek azért ti tökéletesek, miként a ti mennyei Atyátok tökéletes“. Számomra ez azt jelenti, hogy nem kell keményebben próbálkoznom, ez értelmetlen. Soha nem fogom tudni ezt megtenni!
És itt jön Jézus másik oldala: Ő azt mutatta meg nekem először: Nem tudom megtenni, meg sem kell próbálnom. És most jön a Kegyelem. Először az igazságosságért folytatott küzdelmem, a tökéletességre való törekvésem. És most az ÚR Jézus dolga lesz: Ő, nekem kegyelemből akar igazságot adni. Új szívet akar adni nekem. Meg akarja ölni az énemet, és egy újat akar kezdeni. És mindez csakis Kegyelemből, nem azért, mert én olyan jó vagyok.
Csak az ÚR Jézus Krisztus teljes megbocsátása által lehetek tökéletes, nincs más út. Köszönöm URAM, hogy megváltottál a bűneim és vágyaim elleni örök harcból! Hagyom, hogy megajándékozva legyek a megbocsátással, a megváltással és az igazsággal, az én URAM és Istenem, az ÚR Jézus Krisztus által!

Köszönöm ÚR Jézusom, hogy TE megszabadítottál ettől a küzdelemtől, hogy jónak kell lennem. Megváltottál engem és igazzá tettél Isten előtt, tökéletessé és szentté tettél. Amikor látom a bűneimet, megértem, mit jelent a Megváltás. Köszönöm, én URAM és Istenem!!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: