Kibékülés – 2021.05.04

Menj el, elébb békélj meg a te atyádfiával, és azután eljövén, vidd fel a te ajándékodat.
Máté 5, 24

Az ÚR Jézus azt mondja a Hegyi Beszédben: „Azért, ha a te ajándékodat az oltárra viszed és ott megemlékezel arról, hogy a te atyádfiának valami panasza van ellened:​ ​Hagyd ott az oltár elõtt a te ajándékodat, és menj el, elébb békélj meg a te atyádfiával, és azután eljövén, vidd fel a te ajándékodat.“
Az ÚR Jézusnak e Szavai feltétlenül szükségesek, mert mi néha nem vesszük olyan komolyan. Ha van adósságunk, a másik várhat. Miért kellene fizetnünk nekik? Ha valaki nálunk dolgozik, akkor várhatja a fizetést …. Miért fizessük ki őket egyszerre? Ha dühös szavakat mondtunk, miért kérnünk bocsánatot? Valahogy biztosan jó helyen voltunk. Annyi minden van, ahol mi Keresztények úgy viselkedünk, mint a világ gyermekei! És ez ijesztő. Végül is a fény gyermekeinek kellene lennünk, nem pedig a hazugság atyja által elrendelteknek.
Az ÚR Jézus nagyon konkrétan fogalmaz erről. Ő nem akarja az áldozatunkat, amíg máshol még mindig adósságban vagyunk. Neki nem kellenek a szép szavaink, ha nem tudunk bocsánatot kérni. Ő nem akarja az elkötelezettségünket, ha nem tartjuk be az ígéreteinket. Ezért Ő sem akar megáldani minket mindaddig, amíg csak kihasználjuk Őt, és úgy bánunk másokkal, ahogy Ő soha nem tenné velünk. Ő Kegyelmes, mi pedig nem. Ő türelmes velünk, mi pedig nem másokkal. Ő értékel minket, mi pedig a másik embert lealacsonyítjuk. Nem, ez nem működik eképpen! Isten visszavonul, és sokáig várhatunk az Áldásokra.
Tedd rendbe a dolgaidat, ahogy azt az ÚR Jézus elvárja tőled! Aztán jöjj és add át Neki a te Hálaáldozatodat. Ez akkor egy tetszetős áldozat, és az ÚR megáldja az Ő Gyermekét! Általában, amikor az Áldások hiányoznak, el kell gondolkodnunk azon, hogy vajon mi magunk miatt van-e az. Úgy tűnik, hogy gyakran ez a helyzet.
Isten oly sokat akar áldani, de mi megfosztjuk magunkat, és meggátoljuk az Áldás Áramlását!
Ülj le ma, vegyél egy darab papírt és egy tollat, és írd le, amit az ÚR mond neked. Aztán tegyél rendbe mindent, még akkor is, ha ez nehéz neked, és némi büszkeségedbe kerül. De ekkor, az ÚR Békessége áraszt el majd téged.

URAM, bocsáss meg! Én nem mindig veszem olyan komolyan a dolgokat, mint TE! Segíts nekem, hogy helyrehozzam az általam okozott károkat! Emlékeztess engem azokra, ahol tartozom valakinek valamivel, legyen az pénz, köszönet vagy bocsánatkérés.

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: