Só és Világosság – 2021-05.02

Ti vagytok a földnek savai ….
Ti vagytok a világ világossága.
Máté 5, 13. 14

A János Evangéliumában az ÚR Jézus azt mondja: ÉN vagyok a világ világossága. És itt azt mondja: Ti vagytok.
Igen, ha Jézus Krisztus az ÚR, bennünk lakik és uralkodik rajtunk, akkor valóban így van: mi vagyunk a Világ Világossága, mert Jézus bennünk lakik. Jó, nem igaz?
Mivel Jézust követjük, és ŐT a szívünkben hordozzuk, kikerültünk a sötétség országából, és beleszülettünk a Világosság Országába. Ezért vagyunk mi itt idegen testek, egyáltalán nem illünk bele ebbe a világba. De az ÚR Jézus, mégis azt akarja, hogy mi itt legyünk a Remény Fénye a sok reménytelen ember számára! Ez a mi feladatunk és hivatásunk! Ő a mi reménységünk, és Ő tesz minket reménységgé mások számára, Jézus útjelzőjévé, világítótoronnyá a viharban. Hány ember él remény nélkül, sötétségben, vegetál, nem szeretik, nem értékelik, nincs elégedettségük, függőségek és kényszerek hajtják őket. Jézus Krisztus, azért küld minket ezekhez az emberekhez, hogy elvigyük nekik az Ő világosságát.
És a só? Ez a Fűszer. A leves só nélkül nagyon-nagyon ízetlen. Nekünk kell formálnunk a Világot, erre gondol itt az ÚR. Ha mi, Keresztények többen lennénk, sokkal nagyobb befolyásunk lenne a Törvényekre és a Társadalomra. Az ókori Angliában egy Keresztény éveken át küzdött a Rabszolgaság ellen, és végeredményben eltörölték a Rabszolgaságot. Igen, nekünk, Keresztényeknek szabad politikai befolyást gyakorolnunk. És mi pedig kissé jobbá is tehetjük a világot!!! Az ÚR Jézus világossá teszi ezt számunkra, ha hajlandóak vagyunk rá és kérjük ŐT. Én magam hónapok óta imádkozom a világ sok rabszolgájáért, különösen a gyermekrabszolgákért. De még nem tudom, hogy vannak-e eredmények. Az imám hatását legkésőbb a Mennyben fogom megismerni.

Köszönjük ÚR Jézus, hogy méltónak tartasz minket arra, hogy a TE világosságod legyünk ennek a világnak. Köszönöm, hogy elhívtál engem is és a Reménységem Fényévé váltál. Igen, Uram, én szeretlek Téged!!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: