Az ÉN Szeretett Gyermekem – 2021.04.18 

És ímé egy égi hang ezt mondja vala:
Ez amaz én szerelmes fiam, akiben én gyönyörködöm.
Máté 3, 17

Miután János megkeresztelte az ÚR Jézust, Jézus látta, hogy megnyílt az ég, és Isten Lelke galambként szállt le Őreá. És Isten így szólt Jézusról: „Ez az én Szeretett Fiam, akiben kedvem telik.
Hallottad valaha apádat vagy anyádat ezt mondani? „Szeretett gyermekem! Te kedvemre való vagy!“
És Isten, mondja ezt rólad és rólam. Mégis nagy nehézségekbe ütközünk, hogy ezt valóban elfogadjuk. Látjuk a hibáinkat és a kudarcainkat, és nem tudjuk elhinni. Isten ugyanezt mondja a szomszédainkról, a házastársunkról, a munkatársunkról, az elzüllött alkoholistáról, a drogfüggőkről, a prostituáltról: „Szeretett gyermekem!“. – és inkább elhihetjük így, mint magunknak.
Ez segít nekem abban, hogy a másik személyt gyermekként lássam. Valójában a felnőtt olyan, mint egy gyerek, csak nagyobb, és sok jó és rossz tapasztalattal rendelkezik. De ő még mindig ugyanúgy érez. Amire gyermekként szüksége volt, kedves szavak, arra ma is szüksége van.
Nem nehéz egy gyermekre gondolnunk: Isten szeretett gyermeke! – és így másokat és magunkat is gyermekként képzeljük el, és rájövünk, hogy Isten szereti őket, még engem is, amikor gyermek voltam. A bűn eltorzított minket, de Jézus ezt el akarja venni, és akkor újra olyanok leszünk, mint egy gyermek, naivak, tiszták, vidámak.
Isten örül a gyermekeknek, és nekünk is. Szereti, ahogyan beszélünk, énekelünk, táncolunk és boldogok vagyunk. Ő még azt is szereti, ha felfuvalkodunk: Én vagyok a legnagyobb! Ekkor mosolyog ránk. (Végül is még mindig van idő a szülői tevékenységre).
Igen, képzeld el, milyen voltál kisgyermekként, és aztán lásd, hogy Isten szeret téged, és még mindig hűséges, és üldöz, keres téged, amíg vissza nem találsz a szívéhez.
„Istennek szeretete kiáradt a szívünkbe“ – mondja a Róma 5:5. Így a Szentlélek segítségével képesek leszünk elfogadni vétkeink bocsánatát, érezni és hinni Isten szeretetét, és ezután újra örömtelivé, hálássá és tettekkel telivé válhatunk. Ő annyira szeret, aggódik és gondoskodik rólunk!!! Csodálatos!

Köszönöm ÚR Jézusom, hogy TE szabaddá tetted az Utat. Emberi lényként jöttél el hozzánk, és megmutattad nekünk, hogy Isten mennyire szeret minket, embereket! Köszönöm! Segíts, hogy úgy lássam én is a többi embereket, ahogyan TE látod őket, és hogy szeressem őket, amint TE szereted őket.

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: