Az ÚR Jézus Eljött – 2021.04.16

Az ÚR Jézus mondja:
Nem az egészségeseknek van szüksége orvosra, hanem a betegeknek. …. Mert nem az igazakat hivogatni jöttem, hanem a bûnösöket a megtérésre.
Máté 9, 12.f

Vannak betegek, akik elmennek az orvoshoz, és elmondják neki előre a diagnózist, és azt is, hogy milyen gyógyszerre van szükségük. Néhány keresztény is így megy Jézushoz: pontosan tudják, hogy Jézusnak mit kellene tennie.
Az ÚR Jézus persze csak mosolyogni tud ezen. A kisgyerekek számára ez így mehet, de nem az érett Keresztény Hívők számára. Azért jövünk az ÚR Jézushoz, hogy Ő megadhassa nekünk azt, amire valóban szükségünk van. A mi elképzeléseink nem mindig olyan jók. Néha rossz dolgot kérünk, és gyakran rosszul ítéljük meg a helyzetet. De Ő nem. Ő úgy ad és úgy cselekszik, ahogyan az helyes. Még akkor is, ha ilyenkor az Ő gyermekei néha egy kicsit dacosak vagy megsértődnek.
Az akkori ,,kegyesek“ nem voltak benne, hogy az ÚR Jézus a vámszedőkkel és a bűnösökkel együtt étkezzen és igyon. Nagyevőnek és borivónak nevezték Őt. Igen, Jézus más volt akkoriban, mint amilyennek egy Messiást gondolták, és Ő ma is más a ,,kegyesek“ számára. Ő szereti a bűnöst, aki kudarcot vallottat, a gyengét, a fogyatékost, a beteget, az alkoholistát, a tolvajt és a hazugot… ezért jött Ő. Ő valójában meg akarja menteni őket. Nekünk pedig meg kell osztanunk a Mennyeknek Országát az ilyen emberekkel. Igen, tényleg, a Mennyország tele lesz ilyen emberekkel! Vagy inkább oda megyünk, ahol a ,, kegyesek“ vannak, a törvény tanítói és felügyelői, az új farizeusok és írástudók, a ridegek, a „tiszta tanításúak“. Nem, nem akarok abba a rideg teológiai vitaklubba menni; oda akarok menni, ahol az Élet van.
Milyen jó, hogy Jézus Krisztus hívja a betegeket és a bűnösöket! Oda tartozom én is. Először is, nem vagyok különösebben egészséges, és természetesen nem vagyok Szent. Ő tudja ezt, és megbocsátott nekem. Ő most betölt engem az Ő Lelkével, hogy ne térjek vissza a sötétségben tévelygő útjaimra. Ő gondoskodik rólam, Mennyei örömöt ad a szívembe és az Ő mélységes Békéjét. Az Övele való közösségben csodálatos, elmúlik a büszkeség, a parancsolgatás, a Testvérek megítélése és az elégedetlenség. Ő egyszerűen a mi Megváltónk, nekünk, bűnösöknek! Milyen jó, hogy Ő értünk jött el!

Köszönöm, ÚR Jézus Krisztus, hogy TE igazán csodálatos vagy! Ki is menthetne meg engem, ha nem TE? Igen, TE megmentettél a sötétségből, és a világosságra hoztál. Megbocsátottál nekem és új Életet adtál. Veled csodálatos az Élet, a TE örömöd uralkodik, és a TE békéd körülvesz engem. Halleluja!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: