Keresztelő János – 2021.04.15

Én ugyan vízzel keresztellek titeket megtérésre, de a ki utánam jõ, erõsebb nálamnál, akinek saruját hordozni sem vagyok méltó; õ Szentlélekkel és tûzzel keresztel majd titeket.
Máté 3, 11

Milyen erőteljes János prédikációja! Röviden és lényegre törően mondja el a legfontosabbat! Ő, János, nem fontos. Az evangélium többi mai szolgája sem, bár ma annyira bálványozzuk őket. Ha Xy imádkozna velem, meggyógyulnék! – így gondolják egyesek. De még az evangélium nagyjai is csak kis fények, csak gyarló emberek. Egyedül Jézus a fontos. Ő olyan fontos, olyan mindenható, olyan nagy és magasztos, hogy még a Cipőjét is túl nagy megtiszteltetés lenne Jánosnak levenni. János ismeri a helyes sorrendet. És mit vesszük mi magunkat olyan komolyan!
János azt mondja, hogy az ÚR Jézus keresztel meg minket a Szentlélekkel. Jézus nélkül nem kapjuk meg a Lelket. Néhányan rövidítik az utat, és emberi közvetítőt akarnak. Vagy kérik Istentől a Lelket. Isten azonban úgy döntött, hogy egyedül az Ő Fia, az ÚR Jézus adja a Szentlelket. Ahol Jézus nincs a központban, ott várhatsz sokáig a Lélekre.
Szükségünk van a Szentlélekre. Már a teremtéskor megvolt, hogy Isten megteremtette az embert, és az élet leheletét fújta bele, azaz a Szentlelket. A Lélek nélkül nem lennénk képesek felismerni Jézust Királyként és Messiásként, nem tudnánk közösséget vállalni Vele, nem tudnánk imádkozni, nem tudnánk beszélni az ÚRRAL, nem tudnánk megérteni a Bibliát, és így tovább. Szinte minden keresztény dolog nem működne Isten Lelke nélkül. Mindenhez szükségünk van Rá!
Tűzzel keresztelés: Ez a legtöbbünk számára még hátravan. Tűzkeresztség. Amikor az ellenség lecsap, és mi szenvedünk és megsebesülünk. Amikor üldöznek és nem tisztelnek minket az ÚR Jézus miatt. Amikor sértegetnek és rágalmaznak minket. Amikor hátrányt szenvedünk Jézus miatt. És ugyanakkor, amikor Jézus tüzet, forró szenvedélyt ad nekünk, hogy szeressük ŐT. Ő Forró Szeretetet akar, nem langyos levest! Akkor túléljük a tűzkeresztséget, és egyre erősebbek leszünk az ÚRBAN vetett hitben, Aki legyőzte a poklot, a halált és az ördögöt.

Köszönöm ÚR Jézusom, hogy Te vagy a Megváltó! Te megbocsátasz és új életet teremtesz bennem! Te töltesz be engem Isten Lelkével! És én itt vagyok: követni akarlak Téged és szeretni Téged nagyon!!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: