Istennek Hangja – 2021.04.14

Mert ez az,
a kirõl Ésaiás próféta szólott,
ezt mondván: Kiáltó szó a pusztában:
Készítsétek az Úrnak útját,
és egyengessétek meg az õ ösvényeit.
Máté 3, 3

Ez Ézsaiás próféciája. És Keresztelő János teljesítette be. A pusztában volt, ő volt az ÚR hangja. Üzenete kompromisszumok és modern engedmények nélküli volt: Térjetek meg! Valld meg a bűnödet és hagyd el! Járjatok az ÚR útjain! – És az egész Nép hozzá ment, és megkeresztelkedtek, és megtisztultak bűneikből. Még a Farizeusok és a többi kegyes emberek is eljöttek, de János ismerte őket, és felszólította őket, hogy mutassák meg a bűnbánat gyümölcseit, ne csak a kegyes beszédeket hangoztassák.
János volt az, aki felkészítette az embereket az ÚR Jézust követni. És Jézus, az ÚR, nagyra tartotta őt.
Talán mi is ilyen ,,sikerre” vágyunk a Prédikálásban vagy a Bizonyságtételekben. De ezt a sikert drágán kapta meg János. Nem ingyen kapta, nem volt egyszerű ajándék. Nehéz utat járt be. A sivatagban élt sáskán és vadmézen, ruhája tevebőr volt, kötéllel összefogva, borotválatlanul, soha nem járt borbélynál ….. igazán vadul nézett ki. De ott, a pusztában megismerte teljességben az URAT, és megtanulta hallani az Ő Hangját. Csend nélkül nincs spirituális erő! Minden mi tevékenységünk, nem helyettesítheti ezt a csendet, ezt az ÚRRA való figyelmet.
János, Isten hangja volt a pusztában; – és mi? Az ÚR Jézussal való együttlétben megismerjük ŐT, és Ő erőt és hatalmat ad nekünk. Emberi adottságaink nem elegendőek a Lelki munka elvégzéséhez. Ez az oka annak, hogy egyházaink gyakran olyan gyengék.
Prédikációink és beszélgetéseink célja mindig az, hogy utat nyissunk az ÚRNAK a Szívekhez való eléréshez. Ami zavart okozhatna, azt el kell távolítani. És ŐT kell Naggyá tenni az emberek számára, hogy ők is megértsék. És az ÚRNAK életet kell adnia ezeknek a szavaknak, függetlenül attól, hogy a szószék előtt legyen az, vagy csak egy bizalmas beszélgetésben az emberekkel. Az Ő erejének kell működnie, különben a szavaink puszta hangok maradnak, hatástalanul.

URAM Jézus, Kérlek segíts, hogy meghalljam mindig a TE Hangodat! Ó, tölts be engem a TE Dicsőségeddel és Hatalmaddal! Add nekem az elveszettek iránti Szeretetedet! És adj szavaimnak Erőt, Életerőt!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: