A Keresztről való tekintet – 2021.04.04

Jézus azért, mikor látja vala, hogy ott áll az õ anyja és az a tanítvány, akit szeret vala …..
János 19, 26

Amikor az  ÚR Jézus a kereszten függött, látott néhány asszonyt, akik követték ŐT, valamint Máriát, az édesanyját és Jánost, a tanítványt, akit Szeretett.
Amikor Jézus ránéz valakire, vagy valamire, annak bizonyos jelentése van. Ő nem csak néz. Emlékszel, hogyan nézett Jézus Péterre, miután elárulta ŐT? Ekkor Péter észrevette magát és sietve elhagyta a helyet. Az ÚR Jézus tekintete valahogy különleges volt. Péter úgy érezte, hogy teljesen átlátott rajta. A világ összeomlott számára, mert tudta: Jézus, az ÚR tudja, hogy én elárultam ŐT. Ezért kiment és keservesen sírt. Jézus tekintete azonban szemrehányás nélküli volt, bár Péter szívének legmélyére nézett. A tekintet nem elítélő volt, hanem tiszta Szeretet. Péter nem számított erre. Az ítélettel és a büntetéssel, igen, ebbe beletörődött volna. De ez a korlátlan szeretet, bár Ő mindent tud …. Miként tudta volna megérteni? Csak saját magát tudtata siratni.
Amikor az ÚR Jézus Krisztus a kereszten függött, látta az asszonyokat és Máriát is az Ő Anyját és Jánost is. És szerette őket. Nem magára gondolt, hanem az Ő Népére. Ezért azt mondta nekik, hogy gondoskodjanak egymásról, mint Anya és Fia.
A legvégsőkig törődött velük. Amikor a Katonák felszögezték a Keresztre, felkiáltott: Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek! – És amikor a Kereszten függött, meglátott engem is, és azt mondta: Atyám, érte is teszem! Szeretem őt, szüksége van neki is a Megváltásra, szüksége van a Megbocsátásra és a Szentlélekre! – és az Atya meghallgatta Őt.
Ismered e az ÚR Jézus tekintetét? Nézett-e valaha rád is e Szeretettel telve? Nem hiszem, hogy megérted a Kereszt álltal való megváltást, ha soha nem érezted az ÚR Jézus tekintetét.
Érted, Fiam és érted Lányom, – mondja e tekintet. Mindezt az irántad való féltő és határtalan szeretetből tettem. Oly értékes vagy Számomra.

Köszönöm ÚR Jézusom, a Kereszt álltal való Áldozatodat! Ezt értem is tetted. TE rám tekintesz, hogy lássad azt ha, áldozatod hiábavaló volt-e vagy gyümölcsöt hozott. Igen, URAM, elfogadom a TE Áldozatodat és Szeretetedet. Köszönöm!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: