Istent Szeretni – 2021.03.30

Szeressed azért az Urat, a te Istenedet teljes szívedbõl, teljes lelkedbõl és teljes erõdbõl.
És ez ígék, a melyeket e mai napon parancsolok néked, legyenek a te szívedben.
5. Mózes 6, 5f

Mózes átadta Izrael Népének Isten Törvényeit. Ezeknek meg kellett tartaniuk ezeket az Igéket, hogy minden jól menjen velük, és Isten korlátozás nélkül megáldhassa őket.  De a legfontosabb dolog a Szeretet volt. Isten szerette az Ő népét, ezt mindannyian tudták. Kivezette őket Egyiptomból, kiszabadította őket a rabszolgaházból, átvezette őket a Veres-Tengeren, és a sivatagban az égből származó vízzel és kenyérrel táplálta őket. De Isten azt is akarta, hogy ez a nép szeresse és tisztelje ŐT, hogy jelen legyen számára, és hogy az Ő Igéje legyen mindenkor a Szívükben.
Tőlünk, Keresztényektől, ugyanazt várja el az ÚR: Szeretnünk kell ŐT minden erőnkből, és az Ő Igéjét a szívünkbe kell írnunk. Akkor nem lesz többé kompromisszum, mert az Istenben való félelemből nem élhetünk többé úgy, ahogy a világ él: adósságot vállalva és azt nem fizetve, csalva és hazudva a kereskedelemben, csak a pénzért élve ….. Akkor a céljaink másak lesznek, mint egy új kanapé és drága úti célok, luxus és gazdagság, mintha az életünk itt örökké tartana. Akkor Isten Igenje hozzánk és a cselekedeteinkhez a legfontosabbak lesznek. Akkor nem kell elrejtőznünk előle, mint Ádámnak és Évának a bűneset után. Akkor szabad hozzáférésünk van Mennyei Atyánkhoz, és Neki is a mi Szívünkhöz. Aztán Ő elkényeztet minket, és csodákat tesz, hogy teljes legyen a mi örömünk. Ő az Ő Népével akar lakni, és mérhetetlenül meg akarja Áldani őket.
Nekünk, Keresztényeknek azonban gyakran nem megy minden oly jól. Ez gyakran azért van, mert nem szeretjük az URAT teljes Szívünkből, nem cselekszük az Ő akaratát teljes lelkünkből és teljes erőnkből. Éljük a saját életünket, és imádkozunk, hogy Isten áldja meg az életünket. De ez egyszerűen túl kevés és helytelen.
Máriára gondolok, aki az ÚR Jézus lábainál ült és hallgatta ŐT. Arra gondolok, ahogy János az utolsó vacsorán Jézus vállára támaszkodik, és arra, ahogy Mária drága olajat önt az ÚR Jézus Krisztus Lábaira, könnyeivel áztatja azt tovább és hajával szárítja. Hol vannak a mi Jézus Krisztus iránti Szeretetünknek kis és nagy tettei? Attól tartok, túl sokat számolunk.
Szánj ma egy kis időt, 10-15 percet. Aztán kezdd el elmondani neki, mennyire szereted ÉT. Mennyire élvezed, hogy Vele lehetsz. Hogy mennyire értékeled a Vele való közösséget. Énekelj Neki egy Szeretett dalt. Vagy olvass fel Neki egy Zsoltárt. És ezek közepette mondd meg Neki, hogy mennyire Szereted ŐT. És ismételd meg ezt 365-ször. Akkor bizonyára más ember leszel.

Köszönöm, Mennyei Atyám az ÚR Jézus Krisztusban, hogy TE oly nagyon szeretsz engem! Én is akképpen akarlak Szeretni, mert TE oly csodálatos vagy, mert TE oly hűséges vagy hozzám, mert TE igazzá teszel, mert TE nem tulajdonítod nekem az én bűneimet, mert TE gondoskodsz rólam ….. mert a TE Szeretett Gyermeked vagyok!!!!. Köszönöm Neked!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: