Az én Jó barátom – 28.03.2021

Szemeimet a hegyekre emelem,
onnan jön az én segítségem.
Az én segítségem az Úrtól van,
a ki teremtette az eget és földet.
Zsoltár 121, 1-2

A legtöbb embernek vannak problémái. De nem lehet ezt mindig ő rajtuk észrevenni, – jól tudnak színészkedni. És velem mi a helyzet? Sok kérdés bugyog bennem, és sok bajt, sok veszélyt látok, ami jöhet.  Ha így gondolok rá, nagyon nyugtalan leszek.
De én ezt nem akarom! Jézusra akarok nézni, nem a problémák hegyeire, nem a sok kérdésre és bizonytalanságra! Úgy döntök, hogy túllépek ezen, és szememet Jézusra szegezem: Ő magasabb, mint a gondok minden hegye! Ő erősebb, Ő nagyobb, Ő szeretetteljesebb!!! Nem, nem akarom halálra aggódni magam.
Nem mindig végzek el minden munkát. Sokszor elkések. Rengeteg hibám van. Néha túl impulzívan reagálok. Túl gyakran haragszom magamra. Nem mindig azt teszem, amit másoknak ajánlok, és nem tartom meg az imaidőt vagy nem olvasom a Bibliát. De Jézushoz megyek és bocsánatot kérek, és Ő mindig megadja. Igen, a tökéletlenségeimben, a rendetlenségiemben is Hozzá jövök. És Ő? Nem dob ki: „Előbb végezd el a munkádat! – Nem, Ő időt vesz értem, és beszélgetünk egy kicsit. Megvigasztal, bátorít, biztosít a segítségéről, és egyszerűen szeret engem. Ez bátorságot ad nekem. És felemelem a fejem, és boldogan indulhatok tovább az utamon: Ő velem van!
És amikor a problémák túl nagyok, az Ő segítsége akkor is jelen van. Ráhagyom ezeket a nagy problémákat, és Ő gondoskodik rólam. Ez mélységes Békével tölt el. Milyen jó, hogy ilyen jó Barátunk van!

Köszönöm ÚR Jézusom, hogy TE mindig mellettem állsz! Még akkor is hűséges vagy, amikor rosszul teszek néhány dolgot. Még ha én el is feledkezem Rólad, TE nem feledkezel meg rólam. Köszönöm, hogy TE mindig segítettél nekem a szükség idején!!!! Te vagy a legjobb Barátom!!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: