Az én Barátom és Segítőm – 2021.03.02

Hanem vesztek erõt, minekutána a Szentlélek eljõ reátok: és lesztek nékem tanúim …. a földnek mind végsõ határáig.
Apostolok Cselekedetei 1, 8f

Az ÚR Jézus ismer minket. Tudja, hogy mi csak gyenge emberek vagyunk. Ezért fel akar szerelni minket Szentlelkével. Jézus Krisztus, a következőképpen írja le a szellemet: Segítő, Vigasztaló, Támogató, Emlékeztető, Igazság és Erő. A Szentlélek által, a Szívünkben megtermett gyümölcsöket a Galata 5, 22 tartalmazza: Béke, Öröm, Türelem, Szelídség, Szeretet, Alázat. Azokat az ajándékokat, amelyeket a Lélek ad, például az 1. Korinthusbeliek 12. fejezetében nevezik meg: Bölcsesség, Erőteljes Tanítás, Irgalom, Ima nyelvtudás szavai, a Betegek gyógyítása, Próféciák, Szolgálat, Útmutatás, Segítség stb. ezekért, sajnos viták is adódtak elő a Keresztények közötti kifejezésekről. Sok könyv írt mellette és ellene. De az ÚR Jézus azt szeretné, ha mi magunk is megismernénk az Ő Szentlelkét, és képet alkotnánk magunknak Róla. A Szellem végül is a Szentháromság harmadik Személye. Jézus Krisztus azt akarja, hogy személyesen ismerjük meg a Segítőt, Támogatót és Vigasztalót! Ő az Istennek Hatalma a mi életünkben!!

Köszönöm, ÚR Jézusom, a Te Szentlelkedet! Nem kell félnem Tőle, ez a TE Szellemed! Kérlek, tölts meg ma a TE Lelkeddel: Vigasztalás és támogatással, Segítséggel és Erővel. Szükségem van Rád és a TE Szellemedre!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: