Jézus a Jó Pásztor – 2021.02.17

Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem õket, és követnek engem: És én örök életet adok nékik; és soha örökké el nem vesznek, és senki ki nem ragadja õket az én kezembõl.
János 10, 27f.

Néhány évig juhokat is neveltem. Igaz az, hogy messziről felismerik a Pásztorukat, ismerik a hangját és hozzá szaladnak. Ha valaki más jön, elmenekülnek. A juhok nagyon buták. Nagyon kell vigyázni rájuk. De a juhok, nagyon kedvesek, hűségesek, szeretetteljesek és barátságosak is. Nagyon jó a juhok között lenni, amikor a bárányok játszanak és ugrálnak.
Az ÚR Jézus így szeret minket. Tudja, hogy nem sok ismeretünk van, és néha nagyon ostobán viselkedünk. De látja azt is, hogy a szívünk Hozzá vágyódik. Ő látja az Isten iránti vágyakozást és szeretetet, még akkor is, ha ez csak egy kicsiny láng. Látja erőfeszítéseinket. Ő ismeri, hűségünket, ragaszkodásunkat és a másoknak nyújtott jó ajándékainkat. Ő nem tehet másképpen, Ő szeret bennünket. (Nem azért, mert mi oly jók vagyunk, hanem azért, mert Ő a Szeretet). Ő ránk tekint és nagyon vár minket! Az Ő nézete más, figyelmen kívül hagyja azt, hogy mi tökéletlenek vagyunk és Ő elgondolhatja magában, hogy ebből lehet ugyan jobb is! – és látja az Isten iránti kedves, barátságos szeretetet. A Szeretet ilyesmivel gazdálkodik, megfeledkezik a rosszról, nem veszi figyelembe, hanem – a jót reméli.
Jó kezekben vagyunk ezzel a jó Pásztorral. Ő nagyon szereti, az Ő kicsiny kis juhait! És a juhok szeretik ŐT! Ez nem lehet másképpen…
Ha szereted az ÚR Jézust, akkor te, az Ő erős kezében vagy. Akkor soha nem fogsz elveszni, mert Ő megvéd.
Ő beszélni akar veled, hallanod kellene a hangját. Imádságban, a Bibliában, a teremtésben és más keresztények által beszél hozzád. Úgy beszél, hogy azonnal tudhatod: Ő az! Akkor soha ne kezdj el valami másat, hanem csak kövesd ŐT. És Ő elvezet téged a Füves legelõkre és a csendes vizekhez, amint ezt a 23-as Zsoltár mondja.

Köszönöm ÚR Jézusom, hogy TE nagyon szerettél és szeretsz! Igen, veled biztonságban vagyok viharokban és minden katasztrófákban is. Semmi rossz nem történhet velem, a TE erős Kezedben. TE vigyázol rám! ÁMEN!

Imádság az álmatlanságért:
Köszönöm ÚR Jézusom, hogy TE velem vagy. Nem kell félnem vagy aggódnom. Te vagy az én jó Pásztorom, és a TE Kezedben nyugodtan alhatok. Vigyázz TE fel az én álmaimra!​  ​Az ÚR Jézus Krisztus Nevében, szűnjön meg az álmatlanság, a gond és a félelem! És TE, Istennek Békéje jöjj és töltsd be a szívemet, elmémet és álmomat. Ámen!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: