Hit és Szeretet – 2021.02.03

….. A szeretet által működő hit.
Galata 5: 6

Vagy azt mondja: a Hit által működő Szeretet? Nos, mindkettőnek van értelme. Istenbe vetett hitünknek arra kell ösztönöznie és lehetővé kell tennie, hogy jót tegyünk más emberekkel – még akkor is, ha nem érdemlik meg. Isten Szeretete, az ÚR Jézus Krisztus álltal, reményt ad számunkra, ezért Ő cselekszik.
Az Istenbe vetett bizalom mindig befolyásolja tetteinket. Ha bízom benne, komolyan veszem a Szavát, és megbocsátok magamnak és másoknak. És akkor látom a pozitív változásokat önmagamban és másokban is. És növekszik a bizalmam. Ha erős a bizalmam, a kudarcok már nem zúznak szét. Mert milyen gyakran csalódik a Szeretet? De ha a mi támogatásunk Istenben van, akkor nem engedjük, hogy ilyen könnyen csalódjunk és csüggedjünk; Az ÚRNAK türelme van velünk is!
A Hit nélküli Szeretet és a Szeretet nélküli Hit valahogy nem működik. Ezek szorosan összetartoznak. Az Isten Szeretet! Isten Remény!!! Istennek van Hite hozzánk!!!! Tegyünk mindent úgy amint ezt Ő teszi, bízva abban, hogy Ő erősít bennünket, bátorít, ötleteket ad és megtart bennünket, akkor is ha, visszaélnek a bizalmunkkal. Ő minden szempontból törődik velünk. Megkockáztathatjuk a csalódást, visszaélést és árulást; – Ő is kockáztatja. Vagy mi soha nem hagytuk cserben Istent? Vagy soha nem ígértünk Neki semmit, és nem tartottuk be? És Ő mégis szeret minket, és Reményt és Hitet erősít bennünk.

Köszönöm, ÚR Jézusom, TE csodálatos vagy! Annyi, Hit Remény és Szereteted van irántam, pedig sokszor csalódást okoztam Neked. TE nem adod fel, hanem folyton Szeretsz! Kérlek, Segíts, hogy úgy szerethessek én is más embereket, ahogyan ezt TE teszed, és hogy ne mindig csalódjak és visszavonuljak. TE nem hagyod magad lebeszélni arról, hogy továbbra is Szeress! Igen, TE vagy az a Csodálatos Barátom, aki kiáll a Szava mellett.

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: