A Kegyelem Trónja – 2021.02.01

Mert nem oly fõpapunk van, a ki nem tudna megindulni gyarlóságainkon, hanem a ki megkísértetett mindenekben, hozzánk hasonlóan, kivéve a bûnt. Járuljunk azért bizodalommal a kegyelem királyi székéhez, hogy irgalmasságot nyerjünk és kegyelmet találjunk, alkalmas idõben való segítségül.
Zsidókhoz írt Levél 4, 15f.

Itt, az ÚR Jézus megmutatja nekünk az Ő Szívét. Tele van együttérzéssel, könyörületességgel, kegyelemmel, irgalommal, irgalommal, segítséggel. Így van ez Istennél: végtelenül türelmes, szeretetteljes, kegyes. Tudja, hogy csak emberek vagyunk, hibásak, bűnösek és csupa kudarcokkal telve. De Ő végtelenül szeret minket, megbocsát és megbocsát és megbocsát.
Hogyan látod te a mi Istenünket? Mi van, ha megint kudarcot vallottál vagy vétkeztél? Mi Isten neked, Bíró vagy Atya?
Ez nagyon fontos kérdés, mert a válasz határozza meg, az egész Hitedet.
Egyes evangélikusok azt mondják: Igen, Jézus megbocsát, de nem szabad újra vétkezni, erőfeszítéseket kell tennie és be kell tartania az ígéreteket. Többé ne vétkezz! Ez azt jelenti, hogy az illető felelős az üdvösségéért: Ha erős akarata van, akkor már nem vétkezik. Különben a pokol fenyegeti.
Ez a nézet nem helyes. Mivel az ÚR Jézus azt követeli tőlünk, hogy bocsássunk meg testvérünknek 70 x 7 szer, minden nap. Ő nem kérdezi meg tőlünk, ha nem pontosan így kezeljük, hanem: megbocsátani napi 70 x 7 alkalommal is! Amikor ezt megértettem, egy kő esett ki a szívemből: Nincs több kárhozat! Minél jobban megértem, mennyire szeret az ÚR Jézus, annál magabiztosabban jöhetek a Kegyelem Trónjához. Tudom, hogy Ő szeret engem! Ő nem ítél el a kudarcaim miatt! Ő együttérez, mert látja a szívem, hogy szeretem ŐT és követni akarom. Igen, az én ÚR Jézusom, Csodálatos ÚR, tele irgalommal és kegyelemmel! Hogyan is akarnák valaha, csalódást okozni ennek az ÚRNAK? Ő az én Életem!

ÚR Jézusom, én szeretlek! Néha kudarcot vallok, és nem mindig úgy élek, ahogy TE szeretnéd. De mindig jöhetek hozzád, mert megbocsátasz, szeretsz, kegyes vagy, irgalmas vagy! Köszönöm, hogy mindenkor jöhetek a Kegyelem Trónjához!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: