Értelmetlen és Céltalan – 2021.01.31

Mint a polyva, amit szétszór a szél.
Zsoltár 1, 4

Nem úgy a gonoszok, hanem,
mint a polyva, amit szétszór a szél.
Azért nem állhatnak meg a gonoszok az ítéletben;
sem a bûnösök az igazak gyülekezetében.
Mert tudja az Úr az igazak útját;
a gonoszok útja pedig elvész.

Láttam néhány zenei videót a régi Sztároktol, amelyek korábban voltak. A legtöbb már halott – a drogok, az alkohol, a szex és az üresség elpusztította őket, és korán a sírba vitte őket. Láttam Janis Joplint, aki csodálatosan énekelt a Woodstock Fesztiválon. És láttam a fotóit, amikor tele volt drogokkal és alkohollal. Láttam, hogy vágyott az életre és aratta a halált. Arca egyre üresebb lett, szeme egyre halottabb. Reménytelenség. S ezért, csak egy nagyobb adag Heroin maradt. És még egy, és még egy. És akkor valamikor vége lett. Útjuk az ürességbe, a mélységbe vezetett. Láttam őket. Ahogyan ők, ezrek teszik. Rossz!!
Lelki szemeimmel, láttam egy iskolai osztályt, amely 25 vicces, 10 év körüli gyerekből állt. Még mindig telve voltak eszmékkel és célokkal. De mi lesz 25 év múlva? Aztán vége, megházasodtak és családot alapítottak, házat építettek, törlesztették adósságaikat, karriert csináltak. Ez 65-ig tart, majd jön a nyugdíjazás: a kert gondozása, a barátok meglátogatása, néha az utazás … nem rossz, de unalmas élet. Cél és reménység nélkül. Csak a jelenben élni. A lényeg az, hogy most jól megy nekem …. És végül hirtelen és váratlanul megnyílik és felfalja őket a szakadék.
Elég embert láttam meghalni. Ez a kilátástalanság, ez az üres tekintet, a sors iránti küzdelem. Csak lehangoló. Néha, amikor egyedül vagyok az ÚRRAL, ezen elveszett emberek miatt sírok.
Pedig a megoldás olyan egyszerű, mert melletted van! Jézus Krisztus! De te nem akarsz hinni Őbenne, nem is próbálkozol. Ez oly nagy ostobaság!!
Az ÚR Jézus Krisztus az egyetlen, aki a tér és az idő felett áll, nevet az emberiség tervein, nagy céljaikon és háborús játékain. Ő Örökkévaló, az emberek olyanok, mint a cseppek egy vödörben. Te nem vagy semmi, Ő az Univerzum Teremtője és Fenntartója; – és mi máris örülünk, ha eljutunk a Holdra.
A büszkeség és a makacsság, blokkolja Jézusról alkotott nézetünket. Ő a mi Barátunk akar lenni, mi pedig arrogánsan visszautasítjuk. Hogy lehet valaki ilyen oktalan! Ő az élet és a halál Uralkodója, és mi nem hiszünk Neki hanem csak az orvosokban …
Ragaszkodjunk mi inkább az ÚR Jézushoz, éljük Vele az életünket, kövessük és hordozzuk ŐT a mi Szívünkben. Ő a mi Megváltónk, Aki biztonságosan végigvezet bennünket a holnapon, sőt a halál és a pusztulástól is megóv. Ő, az ÚR, az én URAM. Ő megment engem; – és Ő téged is meg akar menteni és megváltani. Ő már kinyújtotta Kezét feléd, adj kezet Vele!

ÚR Jézusom, én is a Tied akarok lenni. Elegem van ebből az előre feltérképezett életből, unalmas! Szeretnék Veled menni, Hozzád tartozni és igazán értelmes dolgokat élni és csinálni! Jöjj és Uralkodj az én életem felett is!! Én csakis Benned akarok bízni.

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: