A Gyülekezet Építése – 2021.01.12

Az én házamért, amely ím romban áll …..
Aggeus 1, 9

„Sokat vártatok, de ímé kevés lett; haza is hordtátok, de én ráfuvallok arra! Mi okért? azt mondja a Seregeknek Ura. Az én házamért, amely ím romban áll, ti pedig siettek, kiki a maga házához.​“ -​ Így szól az egész Vers.
És sajnos sok egyházban így látom én is ezt. Az emberek gondoskodnak a saját jólétükről, és a Gyülekezet számára csak az marad, ami feltétlenül szükséges, vagy amit nélkülözni lehet. Ez nem mehet így! Képzeljük csak el, ha Isten úgy bánna velünk, ahogyan mi bánunk Ővele! Akkor nagyon rossz lenne nekünk!
Isten az első helyet akarja az Életünkben. Ha mindennel meg akarná osztani a helyét, akkor tova menne. És ami történt az ókori izraelitákkal, az lenne most is: egyik aszály a másik után, egy gyenge termés a másik után, sáska, vihar és sok más szerencsétlenség, a pénztárcánk, állandóan lyukas lenne; – szükség és nyomorúság volna. Nem lenne a Földön csak nyomorúság. Bármit is tennénk, sikertelenséggel járna.
Az Izraeliták azonban elfogadták a figyelmeztetést és elkezdték újjáépíteni a régi Templomot. És akkor Isten azt mondta: Figyelj csak: Ma újból elkezdtétek építeni a Templomomat. És Én is, mától Áldásokat adok. A föld ismét termékennyé válik, a szöcske már nem jön, és a pénztárcában nincs többé lyuk.
Kapaszkodj Istenben, és tiszteld ŐT, életed legjobbjával! Neki az első helyre van szüksége, a naplódban is. Az Ő Parancsa több, mint hazugságokkal és csalásokkal való rövid távú meggazdagodás. És akkor megtapasztaljuk az Áldást. Ő véghezviszi mindezt, készletei jók és bőségesek, a pénztárca nemmég lesz lyukas és az Autó is csak ritkán lenne elromolva. Igen, Ő mától kezdve Áldásokat ad, ha te, az Ő tiszteletét keresed.

Köszönöm ÚR Jézusom azt, hogy TE mindent megtettél értem. Nem akarok fukar lenni, mindent Neked akarok adni, amim van. Mindenem a TE rendelkezésedre áll, mindennel Neked akarok Tiszteletet adni: a tulajdonommal, az autómmal, az időmmel és az energiámmal. Köszönöm, hogy TE nagyon vigyázol rám!!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: