Megoldatlan Problémák – 2021.01.10 

Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelemségek, sem hatalmasságok, sem jelenvalók, sem következendők, Sem magasság, sem mélység, sem semmi más teremtmény nem szakaszthat el minket az Istennek szerelmétől, mely vagyon a mi Urunk Jézus Krisztusban.
Róma 8, 38f.

Mit mondunk azért ezekre? Ha az Isten velünk, kicsoda ellenünk? Aki az ő tulajdon Fiának nem kedvezett, hanem őt mindnyájunkért odaadta, mimódon ne ajándékozna vele együtt mindent minékünk? Kicsoda vádolja az Isten választottait? Isten az, aki megigazít; Kicsoda az, aki kárhoztat? Krisztus az, aki meghalt, sőt aki fel is támadott, aki az Isten jobbján van, aki esedezik is érettünk: Kicsoda szakaszt el minket a Krisztus szerelmétől? nyomorúság vagy szorongattatás, vagy üldözés, vagy éhség, vagy meztelenség, vagy veszedelem, vagy fegyver-é? Amint meg van írva, hogy: Te éretted gyilkoltatunk minden napon; olybá tekintenek mint vágó juhokat. De mindezekben felettébb diadalmaskodunk, Az által, aki minket szeretett.(31–37. Vers).
Néha azt gondolom, hogy amikor Isten ezeket a Verseket írta, még nem ismert engem. Mert én, egy rendkívül nehéz ember vagyok és a problémáim megoldhatatlanok. Valahogy Ő, nyilvánvalóan hibát követett el. Mindenesetre már nem reménykedem magamban és problémáimban, amelyeken Isten segíthetne.
Tegnap jöttem rá, hogy ez a belső, rejtett hozzáállásom van. És ma az ÚR megkérdezi tőlem: Nem akarod megtenni ezt a lépést, és rám bízni a megoldhatatlan problémáidat? Nem akarsz köszönetet mondani, hogy megmentettelek? Eszembe jut most egy Dal: Tedd a kezed annak az Embernek a Kezébe, aki lecsendesítette a tengert; tedd a kezed a Galileai Ember Kezébe! Igen, ezt ma tudatosan akarom megtenni: úgy döntök, hogy az Ő erős kezébe adom magam és megoldhatatlan problémáimat!

Köszönöm, ÚR Jézusom, hogy TE vagy az Aki erősebb! A TE Kezedbe adom magam és nehézségeim; Bízni akarok Benned, és meg akarom köszönni, hogy mellettem állsz, TEsegítesz és megmentesz. Semmi probléma nem igazán nehéz vagy lényegtelen a TE számodra. TE vagy az az Isten, aki szeret engem!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: