Isten Keresése – 2021.01.09 

Isten! én Istenem vagy te,
jó reggel kereslek téged;
téged szomjúhoz lelkem,
téged sóvárog testem a kiaszott,
elepedt földön, amelynek nincs vize​.​
Zsoltár 63, 2

Dávid itt összefoglalja: Hitünk középpontja maga Isten. Nem a Biblia, nem a tudásunk, nem a hitünk, hanem csak Isten. És mi az ÚR Jézusban találkoztunk Vele, Jézus nélkül nem volt hozzáférésünk, Isten ismeretére, megbocsátására és a megtisztulásra, sem a győzelemre a halál és az ördög felett. Csakis az ÚR Jézus Krisztus az Útunk Istenhez.
Az emberek évezredek óta keresik Istent és sok áldozatot tettek Érte, és sok bölcs gondolatuk is volt. De nem találták meg Istent. Az Út nem volt világos. Az Isten utáni vágy mindig nagyon-nagyon nagy volt. Hányan böjtöltek, gyötörták magukat, utaztak, hogy Istent keressék? Ő az, akit a Szívünk keres; – Nélküle a Szívünk elégedetlen, nem tud megnyugodni.
Dávid egyedül volt a sivatagban. Tudta, hogy az egyetlen igazi vigasztalás az a nyugalom, amelyet az ÚR nyújt. Az egyetlen hűséges társ az ÚR. A remény és a bizalom, az öröm és a béke, egyetlen forrása az ÚRBAN van. Nem az Ő ajándékai alkotják, és nem az a nagy tudásunk, amely Istennel kapcsolatban van; nem, csak Isten Személye hoz mindent, amire a lelkünk vágyik.
Akár Koncentrációs Táborban, akár Hollywoodban: az emberek mindenhol kezdik keresni az élet értelmét. És amikor megtalálták az ÚR Jézust, megtalálták az Élet középpontját, az Élet kerekének tengelyét. Minden körülötte forog, minden rendben van Vele és minden megtalálható Őbenne. – Az ÚR Jézus Krisztus, a Világegyetem központja.

​​Köszönöm ÚRJézus, hogy TE vagy az Út Istenhez. Benned van az Út, az Igazság és az Élet. TE vagy a bölcsesség és a tudás. Igen, Benned nyugszik meg a Szívem. Szomjazom Utánad, egyre többet akarok Belőled, hogy eleget lássak  a TE Nagyságodból. Igen, én egyre többet akarok az ÚR Jézusból!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: