Mint Tavasszal – 2021.01.08

Örvend a puszta és a kietlen hely,
örül a pusztaság és virul mint őszike.
Virulva virul és örvend ujjongva.
Ézsaiás 35, 1f.

Néhány nappal ezelőtt, az utolsó napokra gondoltam az Ébredés napjaira. Aztán a gondolataim azt mondták: Olyan lesz, mint a Tavasz. Valami mozgolódik itt s ott. A Nap hosszabban süt. Egyre melegebb lesz. A pacsirta szárnyal a levegőben és énekel. A fákon rügyek és később levelek fejlődnek. A szél balzsamos levegőt fúj. A felhők fénylenek és tova haladnak …. Minden olyan lesz, mint máskor is volt, valójában nem látsz változásokat, és mégis minden nap előrelép a Tavasz. És ha visszaemlékszel az elmúlt hétre, láthatod, milyen gyorsan fejlődött minden az elmúlt hét folyamán.
És így kell lennie az ébredésnek? – Kérdeztem. Igen, ez volt a válasz. Senki sem próbál keményen s stresszel, mindenki boldog, minden mozgásban van, minden élő áramlat a kertekbe van, hogy kihasználja ezt aaz időjárást. Olyan, mintha a futó pályán, a kezdő lövést leadták volna, és most mindenki távozik. De mindenki boldog, nyugodt, telve van energiával és erővel. Vége a hibernációnak, a függönyök elhúzódnak, az ablakok kinyílnak, és itt a tavasz. – Ez az ébredés.
Nos, mondtam, ez így van. De még sok időre volt szükségem, hogy mindezt átgondoljam. Nem így képzeltem el az Ébredést igazán …. De egy idő után, mégis boldog voltam, mert az ébredés nem stressz, nem jelent további munkát. Isten munkálta ezt az újjáéledést, és nem én készítettem … Igen, és ma ennek örülök. Mert nagyon szép s jó lesz!

Köszönöm ÚR Jézusom, hogy TE mindig mindent meg tudsz magyarázni nekem s oly világosan. Tudod, néha átveszem mások ötleteit, aztán ez feszülettel és stresszel jár. De Veled minden öröm és nem gyötrelem. Veled minden oly Csodálatos!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: