Az Élet Vize – 2020.12.30

…. úgy a Fiú is akiket akar, megelevenít.
János 5, 21

Az ÚR Jézus Jeruzsálemben járt a Bethesda Tavánál. Öt oszlopos teremben sok beteg, bénult, vak, és rokkant ember feküdt ott. Valahányszor az ÚR Angyala e Vízhez közeledett és felzavarta azt,, meggyógyult mindaz, aki először ment be e Vízbe. Ott feküdt egy férfi is, aki 38 éve beteg volt. Jézus ránézett, majd megkérdezte: – Szeretnél e meggyógyulni? – Aztán a férfi felsorolta az összes nehézséget, amiért soha nem gyógyulhatott meg. – Valaki más mindig gyorsabb, és a vízbe szalad előttem. Jézus azt mondta neki: „Kelj fel, vedd fel az ágyadat és járj!“ – A férfi azonnal meggyógyult és elment.
A Bethesda németül (magyarul is) azt jelenti: Irgalmasság háza.
Isten azt akarja, hogy fürödjünk meg ebben a Gyógyvízben. Teljesen bele kell merülnünk, hogy minden szennyeződés elmosódjon. A víznek teljesen be kell hatolnia belénk, és úgy kell felszívnunk, azt, mint egy szivacs. E Víz által tetőtől talpig teljesen egészségessé válunk, emellett a szív és a lélek, valamint a szellemünk is. Ez az Életvíz, ez Ezékiel Könyvében, Életfolyam azaz a Szentlélek. Csak akkor, amikor teljesen elmerülünk benne, kelünk valóban Életre. Minden halott és tisztátalan eltávozik tőlünk, és az Isteni Élet, vesz teljesen körül bennünket.
De az ára is magas mindennek: mindent magunk mögött kell hagynunk. Mindent, ami fontos és értékes számunkra, mindent, amihez ragaszkodunk, az ÚRRA kell bízni; – semmi sem hatolhat át az Új Életbe, ami ismét beszennyezhetne minket. Az ár magas, de ez Élet nyeresége sokkal, de sokkal magasabb.

Igen, ÚR Jézusom, én vágyom Utánad, az állandó közösségre Veled, a Békére, amelyet TE adsz, az örömre, ami Veled van. Halálra adom a saját énemet és az életemet, és ez Isteni Életet akarom magamban. Ó, áramolj át rajtam ez Élő Vízzel! Jövel, Szentlélek!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: