Áhítat, 2020.12.26

Híveinek lábait megoltalmazza, De az istentelenek sötétségben némulnak el, Mert nem az erő teszi hatalmassá az embert.
1. Sámuel 2, 9

A gyengeség az utolsó dolog, amit megengedhet magának az ember. Egy gyengeséget azonnal kihasználnak, és a többiek megtámadnak. Nem, gyengeség és függőség, ezt senki sem akarja.
Isten mindezt, másképp látja. Ő néha elpusztítja az erőnket és azt, amire büszkék vagyunk. Gyengének akar minket; azt akarja, hogy ismerjük fel korlátainkat és korlátozásainkat. A cél ezzel az, hogy Tőle váljunk függővé .
Az ÚR Jézus Krisztus, a Mennyben hagyta minden Ő Istenségét, és emberré lett, Szüleitől és minden körülménytől függően, amely minket, embereket érint. Amikor emberként élt, egyszer sem ragadta meg Isteni erejét, hanem teljes mértékben Istentől függött. És Isten visszonyozta ezt a tudatos függőséget azáltal, hogy csodákat és nagy dolgokat tett. És ami még fontosabb, Isten nagyon-nagyon közel állt az Ő Fiához, az ÚR Jézushoz. ŐK ketten, állandó kapcsolatban álltak egymással, és Jézus teljesen biztonságban volt Istennek erős Kezeiben. Még a legerősebb viharban is, nyugodtan feküdhetett a csónakban és alhatott. És most Ő azt szeretné tőlünk is, hogy mi is az Atyához függően éljünk. Az alázat, a gyengeség és az Istentől való függés, ez az érett Keresztény ember jegyei. Mert Vele, mi teljesen biztonságban vagyunk.

Köszönjük Neked ÚR Jézusunk, hogy TE eljöttél erre a Világra, hogy megmutassad nekünk, hogyan kellene élnünk! TE nem okozol csalódást senkinek, aki a bizalmát Beléd fekteti. TE vagy a Világ Világossága és a mi Reményünk. TE bennünk élsz, és a TE Erőd bennünk van. Ezért tehát, kitől félnénk?

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: