A Sötétségben – 2020.12.25

A nép, amely sötétségben jár vala,
lát nagy világosságot;
akik lakoznak a halál
árnyékának földében,
fény ragyog fel fölöttök!
Ézsaiás 9, 2  

Az ÚR Jézus ismeri az embereket. Mindegyiket név szerint ismeri. Ő mindig tudja, hogy az ember milyen helyzetben van és milyen érzései vannak, és ha van-e reménye. Ő jelen van ezért a személyért. De gyakran van az, hogy az emberek nem ismerik a Jézus Nevet. Nem is tudják, hogy létezik üdvösség és megszabadulás a sötétségből és a kilátástalanságból.
És milyen az élet amikor fiatalok és erősek vagyunk? Jól vagyunk. De ahogy öregszünk, jönnek a tünetek, aztán egy esetleges agyvérzés vagy rossz betegség, és akkor vége. És mi vár ránk akkor? Egyesek szerint a halállal mindennek vége. De az ÚR Jézus azt mondja nekünk, hogy csak akkor kezdődik az örökkévalóság. A dolgok rosszra fordulnak Jézus nélkül. A pokol az a hely, ahol nincs többé semmi Istentől, egyszerűen már semmi jó. És az ÚR Jézussal Uralom van a Mennyben. Van fény, zene, melegség és biztonság. A szeretet és a megbocsátás uralkodik ott. Nincs több szemrehányás, nincs beszámoló, nincs több büntetés. Már nem ismerünk betegséget, gyengeséget és halált, és Ő maga törli el a könnyeket a szemeinkből és Ő maga vigasztal és gyógyít meg minket. Csodálatos lesz.
Nincs semmi remény olyan emberek számára, akik nem ismerik az ÚR Jézus Krisztust. Lehetnek jó napok, talán még kissé örvendetesek is és társaságok. De nincs cél, nincs értelme az életnek, nincs összhang a Teremtéssel és az ÚRRAL, a  Teremtővel.
Néha van az úgy, hogy a sötétség uralkodik. A reménytelenség vesz körül, az örömtelenség uralkodik rajtunk, a félelem és a depresszió vesz körül bennünket; – A keresztényekkel is megtörténhe ez. De milyen jó, hogy van egy Megváltónk, aki felszabadít minket a sötétségnek ebből az állapotából! Az ÚR Jézus Név az Üdvösség és Szabadítás, és Őbenne van a Megváltás!

Ó URAM, TE jelen vagy, és kiemelsz engem a mocsárból, kétségbeesésből, kilátástalanságból, magányból és sötétségből. URAM, tölts be engem a TE Örömödnek Lelkével! TE Magad élj bennem, légy az én Fényem az Éjszakában! Köszönöm!!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: