Az Élet Csillaga – 2020.12.24

Hol van a zsidók királya, aki megszületett? Mert láttuk az ő csillagát napkeleten, és azért jövénk, hogy tisztességet tegyünk néki.
Máté 2, 2  

A keleti bölcseknek hosszú utat kellett megtenniük, hogy megtalálják és tiszteletet adjanak, ennek az új Királynak. És a csillagnak sokáig kellett ragyognia, mert az út hosszú volt.
Isten és az ember így működik együtt: az egyik megadja a csillagot, a másik pedig elindul a hosszú útra.
Eképpen jár el Isten is velünk: Ő látja a megváltásért és az igazságért folytatott küzdelmünket, látja, mennyire vágyunk a békére, tudja, mit akar valójában a Szívünk.
Így vagyunk tehát, Istennel: teljes szívvel keressük ŐT, és nem hagyjuk magunkat lebeszélni. Még a nagy nehézségek, a nagy távolságok, a sok idő és energia sem állít meg minket.
ŐT keressük személyesen és nemcsak az ajándékait. Az öröm és a béke jó. De ezek ott vannak, ahol Ő van, nehéz megtalálni ŐT, Őnélküle. Keressétek meg ŐT, és megkapjátok az Ő ajándékait is; – ha csak az ajándékokat keresed, nem találsz semmi állandót.
Nagyon jó látni ezt a Csillagképet ebben az évben, ezt a fényes csillagot az égen, és főleg Karácsonykor! Csak rövid időre, kár. De az ÚR Jézus, az igazi Csillagunk, az egész életen át ragyog. Ő ismeri az Utat, a sötétben is; – napközben nagyon nehéz csillagokat látni. Az ÚR Jézus Krisztus a mi életmódunk Célja; – vagy céltalanul akarsz élni? Jézus az életünk útja felett áll, Ő pedig a nehézségek ellenére, a sivatagok, a sötétség ellenére is Célunkhoz vezet. Ő jelen van; hát nem csodálatos?
Ő a Világ Világossága. Ő ragyog a sötétségben is. Ő ragyog mirajtunk keresztül is.
A bölcsek tiszteletet adtak az ÚR Jézusnak, bár ők semmit sem tudtak Róla. Mi is akarjuk ezt a Tiszteletet megadni Neki, imádni ŐT és Hozzá tartozni. Ő a mi Életünk Csillaga.

Köszönöm ÚR Jézus Krisztus, hogy TE azért jöttél, hogy mi is megtaláljuk az Életet. Köszönöm, hogy TE az én életem felett is uralkodni akarsz és Célt és Értelmet adsz. A TE jelenléted által Világosság áll elő a sötétségben is. Te vagy az én Békességem, amely uralja a Szívemet, TE vagy az Életem Csillaga!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: