AZ ISTEN SZERETET!!!! – 2020.12.22

A szeretet hosszútűrő, kegyes;
a szeretet nem irigykedik,
a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel.
Nem cselekszik éktelenül,
nem keresi a maga hasznát,
nem gerjed haragra, nem rója fel a gonoszt,
Nem örül a hamisságnak,
de együtt örül az igazsággal;
Mindent elfedez, mindent hiszen,
mindent remél, mindent eltűr.
A szeretet soha el nem fogy:
de legyenek bár jövendőmondások,
eltöröltetnek; vagy akár nyelvek, megszünnek;
vagy akár ismeret, eltöröltetik.
1. Korinthus 13, 4-8

Az Isten Szeretet!!!!
Néha, amikor a híreket nézem, nehezen hiszem el, hogy Isten a Szeretet. Annyi szenvedés, halál, háború és pusztulás! De mégis, Isten szeretete mindennél erősebb. Ahogy az éjszaka után jön a reggel, és a fény elűzi a sötétséget, ugyanúgy, ahogy a hosszú, borongós tél után újra a tavasz érkezik, amint az apró virágok áttörik a betont és az aszfaltot, ahogy a feltámadás legyőzi a halált: Úgy, Isten, a szerető Atya, a leghatalmasabb Erő! Oly sokan menekülnek az ÚR Jézushoz, az ipar, a politika és a vallások káosza, értelmetlen és hideg önzése elől. Minden más érték elmúlik, de az ÚR Jézus Krisztus, mindörökké megmarad. Őbenne megtaláljuk azt, amit keresünk: szívünk nyugalmát, életünk értelmét, a szenvedés utáni örömet és utunk célját. Az ÚR Jézus, Isten Szeretete, amely láthatóvá vált. Mindig hozzá fordulhatunk. Ő egyedül teljesíti a Szeretet ezen leírását; – Nem tudok úgy szeretni, mint Ő, bármennyire is jók az elhatározásaim. Jézus türelmes és kedves, Ő nem kérkedik és nem keresi a Maga hasznát, hanem az én előnyömet, Ő nem engedi meg, hogy valami, vagy valaki haragra ingerelje, nem viseli el az ellenem álló gonoszt. Nem az igazságtalanságnak örül, hanem az igazságnak. Mindent elfedez, mindent hiszen, mindent remél, mindent eltűr. Az Ő Szeretete soha el nem fogy.

Köszönöm, ÚR Jézus Krisztus, hogy TE magad vagy a Szeretet! TE a legjobbat reméled számomra, vagy ellenem, habár látod az én hibáimat, hiszel és bízol bennem, – senki és semmi nem befolyásolhatja az irántam érzett Szeretetedet! Csodálkozva állok Előtted, és alig hiszem el, hogy mennyire erős a szereteted irántam. Igen, Benned teljesen biztos és biztonságban vagyok, Benned mindig megtalálom azt, amit keresek.

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: