A Szamaritánus – 2020.12.21

És hozzájárulván, bekötözé annak sebeit, olajat és bort töltvén azokba; és azt felhelyezvén az ő tulajdon barmára, vivé a vendégfogadó házhoz, és gondját viselé néki.  
Lukács 10, 34

Az ÚR Jézus Krisztus elmondja itt a könyörülő Szamaritánus történetét. Egy ember Jeruzsálemből Jerikó felé tartott és rablók támadták meg. Kirabolták, megverték és félholtan otthagyták. Történetesen, egy Pap haladt ott el, de nem akarta, hogy beszennyezze magát vele és továbbment. Egy Templomszolga is arra járt, de azt mondta magában, hogy nem az ő dolga, és ő is tovább ment. Aztán jött egy ember Szamáriából (a zsidók megvetették a Szamaritánusokat, mert nem volt megfelelő hitük). De ez megsajnálta a szerencsétlent, bekötözte a sebeit, szekerébe vette és egy Fogadóba vitte. Ott pedig, még néhány napot előre fizetett érte, hogy az ember pihenhessen. Tehát gondoskodott a nyomorult állapotán.
Élénken képzeltem el ezt a történetet, és gondolataim közepette az ÚR Jézus azt mondta nekem: Ez a könyörülő szamaritánus ÉN vagyok! – Kicsit gondolkodnom kellett, de egyetértettem az ÚR Jézussal. Mert Ő az valójában, amilyennek ezt a szamaritánust itt leírták: csupa irgalom és együttérzés, csupa kedvesség és segíteni akarás. De gondolataim megint megzavartak, amikor isvillámként ért: Ez az ember aki tehetetlenül feküdt az árokban a bokrok alatt, ez én vagyok!
És ez igaz. Amikor olyan rosszul éreztem magam, és senki nem akart velem mit kezdeni, amikor minden szétesett, az életemnek már nem volt jövője, egyedül Ő sajnált meg engem. Bekötözte a fájó Szívemet, olajat és bort öntött a sebeimre, a fogadóba vitt, megfizetett értem és várt reám. Igen, meggyógyított, reményt és célokat adott, meggyógyította a Szívemet a fájdalomtól. Soha nem kért köszönetet, de én teljes Szívből hálás vagyok Neki. Ő mindig kedves és türelmes volt velem, pedig én mindig makacs és kiállhatatlan voltam. De Ő tudja, miért, és ezért mindig szán külön időt számomra. Ő az az ÚR, akiben megbízhatok. Ő az az ÚR, Akiért élek. Igen, Ő az, a Csodálatos ÚR!!

Köszönöm ÚR Jézusom, hogy Neked oly sok türelmed van velem szemben, oly sok szeretet és megértés, kedvesség és elfogadás! Egyáltalán nem értem, de nagyon örülök, a Jelenlétednek! Köszönöm, hogy TE vagy az én URAM!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: