Szellemi Szabadság – 2020.12.17

Mert akiket Isten Lelke vezérel, azok Istennek fiai.
Róma 8, 14

Pál leírja azt a feszültséget, amelyben mi keresztények élünk. A Róma 7-ben bemutatja, hogyan él és harcol az ember Szentlélek nélkül. Egészen találóan írja: Nem teszem azt a jót, amit akarok. De a gonoszt, amit nem akarok, azt megteszem. Az elmémmel szolgálom Istent, a testtel pedig a bűnt. Végül megkérdezi: Ki ment meg ettől a nyomortól?
A Róma 8-ban Pál Apostol, feloldja ezt a feszültséget. A szellemben lévő élet felé fordul. Ha Isten Lelke uralja az életemet, akkor végre úgy élhetek, ahogy Istennek tetszik. Akkor érzem ŐT. Aztán meghallom a hangját, és érzem útmutatását. A Szívem rájön arra, amire az értelmem nem képes: a hit bizonyossága, a megbocsátás ismerete, az Istenbe vetett szilárd bizalom. Most végre megérzem Isten Lelkének jelenlétét és azt, hogy miként működik együtt velem. Vigasza, békéje és öröme most érvényesül. Most személyes csere folyik le, Isten és köztem. Most már tudom, hogy Isten Gyermeke vagyok. E szoros kapcsolat révén, jön az ima szelleme, amelyben magabiztosan erőteljesen és odaadóan imádkozhatok és közbenjáró Imádsággal rendelkezhetek. Isten jelenléte, még soha nem volt olyan erősen érezhető, mint most, a más emberekért végzett közbenjáró imádságban és imádatban.
Ez a szoros kapcsolat Istennel, az ÚR Jézus Krisztus Megváltása és a Lélek jelenléte, csodálatos. Új élet kezdődik. Távol a törvénytől, távol a kötelezéstől és most az Engedelmességgel, az ÚR Jézus örömteli követése felé.

Köszönöm ÚR Jézus! TE korlátlanul adod az Szellemet. Tudod, hogy nélküle nem tehetek semmit, és az én kereszténységem csak a fejemre és a törvényre korlátozódik. Köszönöm a Lelket, ami életet teremt bennem!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: