Istennek Temploma – 2020.11.27

Jézus mondja:
Az én házam imádságnak háza; ti pedig azt latroknak barlangjává tettétek.
Lukács 19, 46


Az ÚR Jézus a Templomban van, és látja a kereskedőket és azt, hogy hogyan rendezik a jó üzletet; és látja azokat a pénzváltókat, akiknek vastag pénztárcájuk és halom pénzük is van. Aztán haragos lesz, feldönti az összes asztalokat a pénzzel és holmikkal, vesz egy ostort és kiűzi a kereskedőket. A Templom Szent, az egy Imaház, és nem egy kereskedelmi központ. Rossz, hogy ilyen sérelmek történnek, még akkor is, ha nagyon praktikus és érthető okok vannak arra!
Az ÚR Jézus szívesen megtisztította volna a templomot minden vallási apróságtól, a törvénybe vetett hittől, a fanatikus írástudóktól és a büszke kegyes emberektől. De ez nem sikerült, mert az ostorral senkit sem lehet meggyőzni az Evangéliumról.
De Neki van egy másik módja: Ő a mi Szívünkbe jön, és mint az Ő Templomát foglalja el.Tisztaságnak és Szentségnek kell ott lennie. Minden réginek, minden elavultnak, minden szennynek, el kell hogy tűnjön. Minden rossz gondolatnak, például az irigységnek és a féltékenységnek, a büszkeségnek és a kapzsiságnak is. Minden régi bűn megbocsátva és elfelejtve. Minden új lesz! Fény és béke, szeretet és irgalom tölti el a Szív Templomát. Az ÚR Jézus Krisztus jelenléte érezhető. Felmerül a remény, áttör az öröm, és a békének nincs vége.
Ha az ÚR Jézus uralkodik a szívünk Templomában, akkor legyünk óvatosak, nehogy újra beszennyezződjön! Inkább az ÚR Jézus Dicsőségére éljünk, és ne üldözzük a haszontalan dolgokat. Milyen jó, hogy Ő törődik velünk, ezért a félelem és az aggodalom már nem tartozik a szívünkbe.
Dicséret az ÚRNAK, aki nagy Hatalommal és Dicsőséggel jön és uralkodik! Én Hozzá akarok tartozni, Ő legyen a Királyom! Mert egyedül Ő méltó arra, hogy az életemet Neki szenteljem.

Köszönöm ÚR Jézusom, hogy a Szívemben laksz. Köszönöm, hogy TE világosságot hozol a sötétségbe, reményt az éjszakába, örömet a szürke hétköznapokba, békét, ahol konfliktus van. Köszönöm, hogy TE az én Szívemben fogsz uralkodni! Ámen!!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: