Kis és nagy Bűnök – 2020.11.17

A vámszedõ pedig távol állván, még szemeit sem akarja vala az égre emelni, hanem veri vala mellét, mondván: Isten, légy irgalmas nékem bûnösnek!
Lukács 18, 13

A farizeus felsorolta az összes jó tulajdonságait, és nem volt kevés. De nem látta hibáit, kudarcait vagy bűneit. Úgy gondolta, hogy a kevés apróság nem sok a jóhoz képest. Nem, nem kell aggódnom emiatt. Amikor mindez a mérlegre kerül, a plusz nyer. Mindenkinek van néhány apró hibája; és néhány gyengesége, ez emberi. De nézd csak, hogyan próbálok jó lenni, senki sem mondhatja, hogy rossz ember vagyok. Mindig segítőkész, mindig barátságos, mindig türelmes – ha lehetséges – csak azért, hogy Isten elégedett legyen velem.
Nem vagy farizeus, de sok ember ugyanúgy él, mint ez a farizeus. Nem rosszak, sőt a saját szemükben valójában nagyon jók. Nézd a sok jó tetteiket és erőfeszítéseiket. Istennek meg kell elégednie velük!
De, a Mennyei Isten, a tettek, szavak és gondolatok bírája. Senki sem tudja megtéveszteni, még jó cselekedetekkel sem. Az ember alapvetően rossz.
Majd az Ítéletkor Isten nem minden ember közül a legjobbat, a bűnösök legjobbját választja ki. Ő nem olyanokat keres, akiknek egyáltalán nincs bűnük; – és akkor a legtöbbjüknek nagyon rosszul néz ki az állapota.
Amíg nem látjuk bűneinket Isten Szent Nagyítólencséjén keresztül, az kicsi, normális és értetődőnek tűnik számunkra. De nézzük csak őket Isten Szemével…. Az ÚR, Semmiféle hazudozót nem engedhet be a Mennyek Országába, még egy csalót sem, még olyanokat sem, akik szeretik a pornográfiát, és azokat sem, akiknek rossz a fantáziája – senkit sem, aki csak egy keveset rossz! A te jóságod nem elég!
Ezért is tehát, Áldottak azok, akik felismerik magukat: Isten, légy irgalmas nekem bűnösnek!!
Mond csak, mikor sírtál utoljára bűneid miatt?
Ha az Ő megbocsátása ugyanolyan langyos, mint a te bűn ismereted, akkor ,,Jó Éjszakát“! Az ÚR Jézus nem csak némi udvariatlanságért halt meg a kereszten. Nem, hanem a hatalmas bűnök miatt halt meg, amelyek közül a tied is oda tartozik.

Isten, légy irgalmas nékem bűnösnek!!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: