Isten lényege – 2020.11.15

Az Isten szeretet.
1. János 4, 8

Isten szeretet, Ő a Szeretet; – mindenki mást ért ezzel, de minden együtt egyenlő a Szeretettel. És Isten is: a Szeretet. Olyan sokféle jelentése van számunkra, hogy lehetetlen lenne mindet itt felsorolni. A kicsim számára sokáig tartott: Legyen Hozzá időnk. A nő számára: bók vagy egy kis virágcsokor. A nagyfiú számára: Engedelmesség. A barátért: látogasd meg őt. Nehéz ember számára: elfogadás. A lista valóban betölthet könyveket. Mi a te számodra a Szeretet? Hogyan lehet ezt észrevenni benned? Hogyan írnád ezt le?
Tudod, mit gondolsz és írsz most ((amikor írsz, sokkal világosabban és konkrétabban kell kifejezned magad, mintha homályosan gondolkodnál. Van ötleted, de nem fejezd ki konkrétan. Ezért gyakran segít: írd le, világosan és bölcsen. Néhány dolog világosabbá válik önmagad számára) – ez a te kívánságod és elképzelésed arról, hogy miként van Isten Lényege. És a legtöbb embernél Isten valóban olyan, amilyennek ők elképzelik. Kevés embernek van olyan furcsa elképzelése a Szeretetről, hogy elmullasztaná azt leírni, hogy milyen is Istennek Lényege.
Tehát most már tudod, milyen Isten. És szerinted Ő olyan számodra? És mások számára is? Miből gondolod ezt? Talán vannak bizonyos akadályok a hitben, hogy ne jusson be Isten gyermekeinek teljes szabadságába?
Mennyei Atyánk valóban annyira szereti Gyermekeit, mint azt a Szeretet leírása mondja. Senkit és semmit sem szeret szívélyesebben, mint minket. Örül az Ő Gyermekeinek és bátorítja őket. A szerető szülőkhöz hasonlóan Ő is elfedi és elfelejti gyermekeik félrelépéseit. Minden reményt fűz Gyermekeihez, és általuk, valóban sok másokat is hoz elő mint az Ő Gyermekeit. Ő alaposan pozitívan gondolja gyermekeit, és soha nem gondol semmi negatívat. Igazi Atya, Türelmes, Kedves, Szerető, Szelíd, Erős, Védő, Segítő, Vezető, legjobb Barát.
Kérlek, vegyétek Istent olyannak, amilyen, és ne változtassátok meg úgy, hogy a ti elképzeléseiteknek megfeleljen. Ez nevetséges lenne, nem? Felejtsd el a hagyományokat és a rituálékat, még akkor is, ha azok jóknak tűnnek, és élvezd a Hitet, amint azt a Kisgyerekek élvezik az Apjukkal, amikor az nyáron nyaralni megy velük a Tengerre …..
Ő igazán csodálatos.

Köszönöm Mennyei Atyám, az ÚR Jézus Krisztusban, hogy TE igazán szeretsz! Veled lehetek az, aki vagyok, és nem kell színlelnem, hogy kegyes vagyok. Ó, milyen nagy az örömöm, hogy megtaláltalak!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: