Új Remény – 2020.11.14

Az Úrnak öröme a ti erősségetek.
Nehémiás 8, 10

Vannak olyan apró események, amelyek nagy bátorságot adnak, új reményt keltenek, és ekkor, az öröm elterjed bennünk. És ez az öröm erőt, vállalkozási szellemet teremt és megindít minket. Aki elreked,  annak nincs öröme, bátorsága, ereje, passzív, és az elégedetlenség, még jobban növekszik.
A rossz hangulatból sem tudjuk megóvni magunkat. Szükségünk van valakire, aki segít.
Ezért van szükségünk más emberekre, akik biztatnak minket. És mindenekelőtt, szükségünk van az ÚR Jézusra. Mert Ő adja a Szentlelket, és Isten szeretetét önti a szívünkbe. Isten szeretetével jönnek a többi isteni tulajdonságok: öröm, béke, remény, fény, türelem és erő. Ahol az ÚR Jézus a központ, ezek a dolgok nem hiányoznak.
Ezért is elkezdek imádkozni, amikor nem érzem jól magam, amikor levert vagyok, vagy szomorú. És odafigyelek arra, hogy Isten Szelleme miként hat bennem, amikor imádkozom. Ezt figyelem alatt tartom. Talán énekelni akar és dicsérni Istent? Vagy harcolni akar, és a hangom agresszívabbá válik? Vagy csak szeretne egy kis pihenést, és úgy érzem, mintha a réten lennék a hűs vízforrás  mellett. Pál írja: Aki nyelveken imádkozik, magát építi. Nos, mire van szükségem sürgőssebben, amikor megrekedtem?
Szerintem nagyon szép, ahogy az ÚR Jézus apró sőt nagyon apró dolgokon keresztül megmutatja, hogyan törődik velünk és szeret minket. Ma este, esőben és sötétségben, haza kellet hoznom a „kicsimet“ – valahol elakadt. Ennek során elvesztettem egy kapcsot, ami valamit összetart a motorban. Csak elugrott és eltűnt a sötétben. De amikor vissza akartam szállni a kocsiba, megláttam, az utcán. Nagyon jó érzés, hogy ilyen kis fekete klipet megtalálunk az esőben a sötétben! Ezek azok az apró dolgok, amelyekben megláthatjuk az ÚR  Jézus szeretetét. Köszönöm ÚR Jézus!! Igen, öröm terjed el!!!

Köszönöm Neked ÚR Jézus Krisztus, hogy TE gondoskodsz mindenről, a legkisebb részletekről is. TE vigyázol rám, és ezért én boldog lehetek. TE oly Csodálatos vagy!!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: