Kicsinyhit – 2020.10.31

Jézus pedig megértvén ezt, monda nékik: Mit tanakodtok magatok között óh kicsinyhitûek, hogy kenyeret nem hoztatok magatokkal?! Mégsem értitek-é?
Máté 16, 8f.


Jézus minden bűnt ismer, ez már nem sokkolja ŐT. De ami igazán zavarja, az a kicsinyhitűség. Ez az, amit nem ért.
Nyilván sok tennivaló volt a tanítványok számára aznap, és bizonyára heves vita folyt és csak nagyon fontos dolgok jártak a fejükben. És akkor csak megtörtént az, hogy: Elfelejtették a napi események folyamán azt hogy Kenyeret vásároljanak. Most a csónakban ültek, a másik partra akartak menni, és nem vacsoráztak. Korgó gyomorral ültek és nyögtek. És ekkor az ÚR Jézus azt mondta nekik: Vigyázzatok a farizeusok és mások kovászára! – Ők azt gondolták, hogy az elfeledett vacsoráról beszélt. De nem, mert Ő beszélt a vallások, a szekták és az egyházak tanításáról és dogmáiról. Emlékeztetett rá: Nem emlékeztek, hogy meg elégettünk ötezren az öt kenyérrel? És hány kosár maradékot gyűjtöttünk össze? És a hét kenyérről a négyezerért? És még maradt is, sok maradék! És most, hogy elfelejtettétek kenyeret venni, úgy gondoljátok, hogy éheznetek kell? Ó, ti kishitűek!!
Ha az ÚR Jézus a mi URUNK, az Élő URUNK, akkor a kishitűség tilos. Valaki úgy gondolja, hogy Jézus nem törődik velünk? Valóban van köztünk valaki, aki éhen halt? Csak az van, hogy mindig félünk. Ha valami hiányzik, fenyegetve érezzük magunkat. Amikor a hűtőszekrény üres és a pénztárca is, akkor a világ véget ér számunkra. De az ÚR Jézus eddig mindig  gondunkat viselte, vagy elfelejtettétek mindezt?
Kérlek, írd le azokat az eseményeket, csodákat, amelyeket Jézus tett érted, ahol csodálatosan vigyázott rád, pedig minden oly nagyon furcsának tűnt. És amikor ezek a félelmek és aggodalmak felmerülnek, olvasd el újra ezeket a dolgokat. Ő mindeddig, gondosan vigyázott rád.
És tegyél egy táblát az étkezőasztalra:
Vessed az ÚRRA a te terhedet,
Ő gondot visel rólad
.

Köszönöm ÚR Jézus, hogy ilyen türelmes vagy velem! Igen, mindig fenyegetve érzem magam, hogy éhen halok, vagy nem tudom kifizetni a bérletem, vagy elveszíthetem az állásomat. De TE jelen vagy és csodálatosan vigyázol rám! URAM, nem akarok többé aggódni és félni. TE vagy az én URAM!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: