Énokh egy Hit Hős – 2020.10.30

Hit által vitetett fel Énokh, hogy ne lásson halált.
Zsidók 11, 5  

Énokh az egyik pátriárka volt, Ádám leszármazottja, fia pedig Metuzálé, a világ legidősebb embere, dédunokája Noé volt, aki a bárkát építette. Énokh nem volt túl öreg őseihez képest és utódaihoz képest, mert Isten magához fogadta őt.
Csak három ember van elragadtatva: Énókh, Illés és Jézus. Énokh rendkívüli személyiség volt. Sajnos nem sok beszámoló van róla, csak annyi, hogy Istennel járt. De ez nem elég? Akkor is, mint most, olyan sok kísértés és más módszer létezik – mindig könnyű egyszerüen ,,megszabadulni“ Istentől, és a saját útat járni. De Énokh, több száz évig hű volt Istenhez.
Mondhatjuk ugyanezt magunkról? Énmagam megtértem, de majd hosszú évekig magamban vándoroltam. Nagyon sok bánatot és fájdalmat okozott ez nekem, de én így akartam. Ma már jobban tudom: Ha legszívesebben és azonnal és mindig Istenre hallgattam volna, csak az Ő útját követtem volna, kompromisszumok nélkül, hazugságok nélkül, félve embertársaimtól!
Énókh Istennel járt. Kitartó volt. Hűséges. Szilárdan meggyőződve Istenről. Megtartotta imaidejét, rendszeresen olvasta a Bibliát (sajnos még nem létezett, különben biztonságossá tette volna!), Irgalmas volt, Isten képmása ….. Isten annyira szerette Énokhot, hogy magához vette. Nem kellett megöregednie és megtapasztalnia az öregség bántalmait, mert másodpercek alatt, Isten Maga elé hozta őt. Ott biztonságban van, ott szemtől szembe láthatja Istenét. Isten a Barátja és Isten is az övé.
Ő egy Hit Bizonyossága, ezért Isten gondoskodott arról, hogy ebben a fejezetben, a Zsidók 11-ben a Hit Atyái és a hit Hősei közé kerüljön.
És te? Merre vagy? Hűséges vagy Hozzá, Vele jársz? Milyenek a kompromisszumaid a világgal és a hazugsággal? Jobb lenne ha Istennel járnál, akkor nem kell majd semmit sem megbánnod, és az életednek egy értelme és egy célja volna.

Tied a Köszönet ÚR Jézusunk, hogy TE mindannyiunkat jól ismersz. Még az ország csendeseit is, akiket senki sem vesz figyelemben. Ismered az ő hűségüket és a Békéhez való megalkuvás nélküli hozzáállásukat. TE a Közeledbe hozod őket is. Köszönöm!!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: