ISTEN BESZÉL – 2020.10.26

És monda nékem: Embernek fia! állj lábaidra, és szólok veled.
Ezékiel 2, 1

Isten beszélni akar! Amint beszélt Ábrahámmal, Mózessel és Ezékiellel, Ő velünk is akar beszélni. A beszélgetés azt jelenti, hogy nem monológokat tartunk, hanem gondolatokat cserélünk egymás között. Beszélj és hallgass! Isten úgy készítette a nyelvet, hogy mi emberek beszélhessünk egymással, és hogy Ő beszélhessen velünk, és mi is beszélhessünk Vele. Amikor a házastársak nem beszélgetnek egymással, a házasság meghalt; – amikor abbahagyjuk az Istennel való beszélgetést, hitünk meghalt.
Isten kommunikálni akar; El akarja mondani, mi a Terve, és sokat akar magyarázni nekünk. Meg akarja mutatni nekünk, hogyan lát más embereket; Szavát, a Bibliát érthetővé akarja tenni számunkra. Meg akar hallgatni minket, amikor kiöntjük Neki a szívünket; Ő hallgatni akar közbenjárásunkra más emberekért; Meg akarja hallgatni kívánságainkat, kéréseinket és köszönetünket. Barátként bánik velünk; meg kell értenünk, hogy mit gondol, és nem úgy dolgozni, mint csak dolgozók és a rabszolgák, anélkül, hogy megértenénk, mit akar Ő. Egyszer Isten azt mondta Ábrahámnak: Titkoljam-e Ábrahám előtt, mit fogok tenni? Igen, úgy kezelte Ábrahámot, mint egy meghitt barátot. Jézus így szólt tanítványaihoz: Már nem hívlak titeket szolgáknak; mert a szolga nem tudja, mit csinál az Ő URA. Inkább barátoknak hívtalak titeket; mert mindent elmondtam nektek, amit az Atyámtól hallottam (János 15:15).
Isten kommunikálni akar, beszélni akar velünk és meghallgatni. De sokaknak nincs idejük. Hogyan akarod valaha megérteni Istent? Időt akarunk szánni a csendes beszélgetésekre URUNKKAL, a szoba csendes sarkában vagy egyedül sétálva. Beszélni akarunk Vele, a metróban, a lámpák előtt, a közlekedésben, a munkaszünetekben. Amikor van néhány percünk, fel akarunk nézni Hozzá, beszélgetni és hallgatni akarjuk ŐT.

Köszönöm ÚR Jézus! TE Beszélsz velem. Oly gyakran adtál bátorságot! Milyen gyakran mondtál vigasztaló szeretetteljes Szavakat, amikor le voltam verve a földre! A TE Szavaid számomra Életet jelentenek. TE vagy az az Isten, aki beszélni akar!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: