EGY NYUGODT ÖNTUDAT – 2020.10.19

Hogy ha vádol minket a szív, mivelhogy nagyobb az Isten a mi szívünknél, és mindent tud. Szeretteim, ha szívünk nem vádol minket, bizodalmunk van az Istenhez​.​ 
1. János 3, 20f.

Néha elszomorodunk kudarcaink miatt, és néha a sok jó lehetőségre gondolunk, amelyet elszalasztottunk. Aztán a lelkiismeretünk perelni kezd minket. Az ellenség pedig megragadja az esélyt, és elmondja nekünk, hogy csak kudarcaink vannak  és haszontalanok vagyunk. Minden kínos dologra emlékeztet, és az orrunk alá dörgöli őket. Akkor nem szabad teret engednünk érzéseinknek, még a bűntudatnak sem, de gyorsan az ÚR Jézushoz fordulhatunk. Ő meghalt a bűneimért! Megbocsátott és megváltott! Ha ezekhez ragaszkodom, vádló lelkiismeretem megnyugszik az Ő jelenlétében, és elkezdek hinni és hálát adni Neki. Ő valóban az én Megváltóm! A megbocsátása hatékony!! És akkor nagyon is bízom Istenben, hogy szeret engem, és az életem az Ő erős kezében van. Biztonságban vagyok Vele és Általa !
Amikor a viharok télen tombolnak, az Északi-tenger hullámai a partnak csapódnak és a földet megsértik. Ezért épülnek hullámtörők a föld védelme érdekében. Jézus megbocsátása valami hullámtörő; erőt vesz a dühös vádak ellen, és megvédi a szívemet a sérüléstől.
Még akkor is, ha mások igazságtalanul cselekedtek velem, akkor is, a Szívemet kitárhatom az Ő jelenlétében. Akkor a megbocsátás is hatékony! Úgy döntök, hogy megbocsátok ellenfelemnek, ahogy az ÚR Jézus is megbocsát neki. Ő az a hullámtörő, amely megnyugtatja és gyógyítja a sérülések fájdalmát. És akkor van szabadságom megbocsátani, sőt szeretni is az ellenfelemet. Igen, a megbocsátás hatékony! Nagyszerű, átalakító erő. Véd és gyógyít. Megszabadít az önbíráskodásomtól. Megszabadít az önigazságtól, a bosszú gondolataitól és a keserűségtől, amikor mások megbántottak.

Köszönöm, ÚR Jézus, hogy TE megbocsátottál nekem! De néha újra felmerülnek az emlékek. Milyen jó, hogy menekülhetek Tehozzád, és újra megnyugtatod a szívemet! Milyen jó, a TE segítségeddel, megbocsáthatok másoknak, és te gyógyítod a sérüléseket, hogy szabaddá válhassak. A TE megbocsátásod valóban hatékony!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: