Csak jó Adomänyok – 2020.10.14

Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék onnan felülről, a világosság Atyjától száll alá, akiben nincs változás, sem fénynek és árnyéknak váltakozása.  
Jakab 1, 17

Gyakran nincs helyes elképzelésünk Istenről, még mindig túl kevésbé ismerjük ŐT. Ezért gyakran azt hisszük, hogy a gonosz is Istentől származik, vagy büntetés, vagy Ő kidob minket, elfelejt, és hogy  hitelt ad minden mi bűneinkért. Ez a gondolkodás mód, bántja Istent, sérti az Ő, irántunk való érzetét, nagy szeretetét. Az ÚR Jézus oly nagy Áldozatot teljesített azért, hogy Isten Gyermekévé tegyen minket, ezért is siettetnünk kell magunkat, hogy megfelelően megértsük az Atya Istent. És nem visszaélni, sem félreérteni ne akarjuk az Ő nagy Szeretetét.
Amikor valami nehéz kérdés merül fel, gyakran azt gondoljuk, hogy Isten valamilyen büntetésként küldte. Ha betegek vagyunk, elgondolkodunk azon, hogy mit tettünk rosszul, vagy hol rejlik a bűnünk. A büntető Isten, szilárdan a fejünkben gyökerezik. De ezt sajnos negatívan értjük, miközben a Biblia nagyon pozitívan beszél Isten oktatásáról, vagyis a tőlünk nevezett büntetésről.
Számunkra a büntetés, verés, kemény igazságosság. Isten számára ez az oktatás. Gyakran elég egy Tőle származó Szó és Gyermeke visszatér a helyes útra. Ő az oktatás mestere és pontosan tudja, hogyan kell velünk bánnia. A büntetés, mint bosszú, kemény ütések és elítélés, ezek nem fordulnak elő Nála, amikor Gyermekeivel foglalkozik.
Isten nem ítéli el az Ő Gyermekeit. Ne aggódj, nem vagy ma az Ő Gyermeke, és holnap kidob az Ő Országából. Ez ellentmond Isten Szavának és határtalan Szeretetének.
Amikor a Földet teremtette, minden rendben volt. Nem volt semmi rossz vagy bármilyen módon téves. De aztán jött a hitehagyás, és az ellenség elvetette magjait a Mezőre, ahogy et az ÚR Jézus mondja a példázatban. Azóta van jó és rossz egymás mellett az alkotásban.
A Gyülekezetben is úgy van, hogy újjászülettek Keresztények, Isten Gyermekei és követői; – így írja ezt János. Jó és rossz együtt, alig lehet megkülönböztetni.
De a jó CSAKIS Istentől, a Csillagok Atyjától származik. Ezért csak jót akarunk Tőle várni: gyógyulást, békét, megbocsátást, örömet, és nem büntetést és elítélést.
Bármit kérhetünk. És Ő  megadja, ha az jó számunkra. Az ÚR Jézus ezt megígérte és akkor: Adjon-e skorpiót, amikor gyermeke halat kér?
Jézusnak nem kell megbüntetnie minket bűneinkért. A bűn elég büntetés. Ha minden nap megiszik az ember 1 liter pálinkát, akkor „élvezheti“ a következményeket: májkárosodás, idegösszeomlás, stb. Ha csak ül és nem mozog, hátfájást kap, így imádkozhat, amig csak akar.
Tehát meg kell különböztetnünk magatartásunk következményeit és Isten büntetését vagy nevelését. A hátfájás nem Istentől származik, hanem életmódunk következménye.
Isten szeret nekünk jót adni. Mert mi az ő Gyermekei vagyunk!

Köszönöm ÚR Jézus, hogy TE Isten Gyermekeivé tettél minket; – Ő a mi Atyánk! Ő szeret minket, kényeztetni és ajándékokat adni. Milyen jó ez!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: