MEGBÉKÉLÉS – 2020.10.09

Az atyák szívét a gyermekekhez téríti,
a gyermekek szívét az atyákhoz​.​
Malakiás 3. 24

A megbékélés, ez egy nagy kérdés az ÚR Jézusnál. Ő azért jött. Békülést akar az ember és az Isten között, hogy az ember és Isten közötti béke és harmónia újra uralkodjon. Ő megbékélést akar a családokban és a házasságokban. Ő megbékélni akarja az apákat és fiakat, lányokat és anyákat, valamint a honatyákkal. Főnök és munkások, kollégák, hallgatók, elnökjelöltek, politikusok, országok és népek között ….. Mindenkit össze akar egyeztetni, hogy végre béke legyen.
Ezért vette Ő fel a Keresztet. A béke érdekében. Biztosan nem volt könnyű, a körmök kézen és lábon át, a tűző napon megfeszítve, nem kapott levegőt, szomjazott … Nem, az ÚR Jézus Krisztus áldozata nem volt egy szimpla séta.
Most arra kérlek hogy, tegyél egy tesztet magadba: kibékültél? Mi van Istennel: szemrehányást teszel-e Neki azért, mert elmulasztotta tőled ezt vagy azt, vagy amiért nem akadályozta meg amazt? Haragszol önmagadra, amiért rossz döntéseket hoztál, hibákat követtél el? Haragszol a gyerekeidre, mert elfordulnak tőled, vagy valami rosszat csinálnak? Haragszol a házastársra, amiért annyira különbözik attól, amint te elképzelted? Haragszol a sorsra (valójában Istenre), mert erre a helyre helyezett, vagy azért, hogy olyan vagy, amilyen vagy?
Jézus megbékéltetett téged Istennel. Az Ő Áldozata érvényes; Ő megfizetett a bűnösségedért, és Isten elfogadta az Ő Áldozatát. Mentes vagy a bűntudattól, Isten kegyes és jó szándékú veled szemben; – az Ő Fia az ÚR Jézus miatt.
Tudod, neked minden más a te dolgod. Neked meg kell bocsátanod, mert azt az ÚR Jézus nem teszi meg helyetted.  Fel kell szabadítanod a másikat a bűntudattól, a gyerekeket, házastársat, munkatársakat, tanárokat és másokat igen,  a bűntudat alól, még önmagadat is. Minden ügyet Isten kezébe kell tenned, és a bosszút és az ítéletet bízd Őreá, és akkor imádkoznod kell és mindenkit áldanod és fel kell állnod mindenkiért imádságban. Nekem is egyszer nagyon sokat segített, amikor megbocsátottam egy Fiamnak, amiért olyan amilyen; – csak az ő általa választott útjával bosszantott, aminek nem volt képes ellenállni …
A megbocsátás mozgásba hozza a mennyei erőket. Maga az ÚR Jézus valósággá teszi a megbocsátást a szívünkben, hogy a sebeink gyógyulhassanak és másokat szerethessünk. Ezek az igazi csodák.
Ő számít rád. Bocsáss meg, hogy béke legyen! – a te szívedben is.

Köszönöm, ÚR Jézus, TE megbocsátasz nekem, és én is megbocsátani akarok másoknak. Furcsa, hogy nekem mindig nehéz megbocsátanom. De TE segítesz!! Most imádkozhatok, szerethetem és áldhatom az embert, és kiállhatok „ellenségeim“ mellett. Köszönöm, hogy TE oly csodálatos vagy!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: