Szeretetet, nem Tökéletességet – 2020.10.08

Isten az ÚR Mondja:
Mert szeretetet kívánok, és nem áldozatot,
Isten ismeretét, és nem égőáldozatokat.
Hóseás 6, 6

Az egyik leggyakoribb probléma, amellyel egyes Keresztények gyakran szembesülnek, a következő: nem tudják biztosan, hogy valóban üdvözültek-e, és nem tudják pontosan, hogy Isten valóban megbocsátotta-e a bűneiket.
Ez azért van, mert rossz oldalról közelítünk Istenhez. Vallásosak vagyunk, ezért úgy gondoljuk, hogy tökéleteseknek kell lennünk, hogy Ő szerethessen minket és megbocsássa bűneinket. Másodszor ugyanaz a bűn, és sok keresztény elítéli önmagát; ami már nem felel meg a kereszténység megértésének. Kudarc!
A vallásos formájúaknak jól kell teljesíteniük mindent a vallási területen is, Istennel kapcsolatban. Ezért minden kegyes rituálé és szabályozás. Ezért sokan nagyon keményen dolgoznak azért, hogy ne vétkezzenek és jó emberek lehessenek. De a forrás az önigazság, amellyel az ember hatni akar Istenre.
És amikor sokat fáradoztál, jön egy kis rossz gondolat, és minden erőfeszítésünk újra összeomlik. A régi ember ember továbbra is aktív bennünk … Micsoda csalódás.
Érted? A vallásos ember soha nem lesz boldog, soha nem fogja elhinni, hogy Isten melegen szereti. Mert sajnos mindig apró hibákat követ el, ezért elítéli önmagát. Így játszik velünk a Sátán; egyesek ezt úgy nevezik: Vallási szellemek, melyeket ki kell űzni.
Ha tudni akarjuk, hogy a téves, jogi-vallási oldalról is meg akarjuk-e közelíteni Istent, és tetszeni akarunk-e Neki, akkor figyelni kell arra, hogyan reagálunk, ha elkövetünk egy apró hibát. És hogy mindig kell-e fáradoznod és erőfeszítéseket tenned azért, hogy Isten elégedett legyen.
Isten egy más utat akar. Azt akarja, hogy szeressük ŐT, és hogy hagyjuk, hogy Ő szeressen minket. Mindkettő összetartozik, egyiket nem lehet megtenni a másik nélkül. A vallásos és törvényes embereknek nagyon nehéz hagyni, hogy Isten szeresse őket.
Tehát, ha Isten nem akar áldozatokat, még a megbocsátásért sem, akkor úgy jöhetek Elébe, amint vagyok. És Ő szeret engem. És én szeretem ŐT. A bűn ezen terhe és a kudarc érzése nélkül. Aztán van öröm. És akkor a szívünkbe jön a bizonyosság: Ő valóban feltétel nélkül szeretett és Gyermekeként fogadott el, megbocsátotta a Bűneimet és kudarcaimat, és meghódította a halálomat, a sötétséget körülöttem és bennem is. Alleluja! – Ez a Szentlélek munkája bennünk: Ő örömet és bizonyosságot hoz. Milyen jó!

Köszönöm ÚR Jézus, TE megnyitottad az utat Istenhez. Már nem kell erőfeszítéseket tennem, és mindent jól csinálnom. Igen, köszönöm a megbocsátást!! Segíts abban, hogy úgy éljek, ahogy az Neked tetszik, és köszönöm a Szentlelket, Aki segít!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: