AZ ÚRTÓL JÖN A SZABADULÁS! – 2020. 10.06

Az ÚRtól jön a szabadulás!  
Jónás 2:10

Tehát a hal kiköpte Jónást, és most a meleg, száraz homokban feküdt, melegedett a napon. Akkor az ÚR Szava ismét Jónáshoz érkezett. El tudjuk képzelni, hogy ezen idillek közepette Jónás hirtelen nagyon hangosan hallotta az ÚR hangját a fejében. Évekkel később is a próféták gyakran szóról szóra megismételhették az ÚR szavait, annyira lenyűgöző volt egy ilyen esemény. Jónás megdermedt a döbbenettől, Isten azt mondta: Kelj fel, menj Ninivebe, és fenyegesd meg őket mindazzal, amit elmondok neked. – Jónást nagyon megijesztette Isten hangja, de másodszor már nem mert elmenekülni. Hanem valójában ebbe a csúnya, veszélyes városba ment. Ott kezdte kiabálni, hogy az ÚR elpusztít téged gonoszságod miatt! Még 40 nap és elsüllyed Ninive! – Titokban örült, hogy Ninive igazságos büntetést kap, és hogy az ő bűnbánó prédikációja nem volt különösebben nehéz. Csak azért prédikált, mert Isten így akarta, inkább szerette volna látni, hogy Isten összetöri a várost. De ennek a ,, mellék-prédikációnak“ óriási volt a hatása. Az emberek elhitték. Böjtölni kezdtek és bűnbánó ruhát vettek fel. Még a király is felkelt a trónról, levette királyi köpenyét, bűnbánati köntösbe burkolózva hamuba ült. Annyira félt Istentől és ítéletétől, hogy általános böjtöt parancsolt, nemcsak az emberek, hanem az állatok számára is. Mindenkinek hangosan kiáltania kell Istenhez, mindenkinek el kell fordulnia gonosz tetteitől és a kezükbe lévő igazságtalanságaiktól. Talán Isten megbánja, hogy el akar pusztítani minket ….. És Isten látta, hogy az emberek elfordultak gonosz tetteiktől. Aztán megbánta a katasztrófát amit elszánt, és hogy megfenyegette őket, és felfüggesztette az ítéletet.
Mikor sírtál utoljára bűneid miatt? Mikor bántad meg azokat igazán? Vagy csak egy kicsit így: Igen, hát én is csak egy ember vagyok, aki hibázik ….. ez nem elég. Isten kegyes a bűnöshöz, de csak akkor, ha valóban megtér, és elfordul az útjától. Akkor az ő kegyelme eláraszt téged, különben az ítélete ér utol. Mi keresztények nagyon jók vagyunk a bűnök általános, homályos ismeretében, de hogy az oly konkrét legyen, nem igen akarjuk …… Vajon ez így működni fog?

URAM, én egy bűnös vagyok! Dacoltam veled és makacs voltam. De TE mégis oly nagyon szeretsz, én pedig megbocsátó gépként használtalak ….. URAM, nagyon bánom!! URAM, szeretnélek újra szeretni és buzgón követni, nem csak olyan melegecsként, mint korábban!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: