ISTENI VÉDELEM – 2020.10.05

Mivel ragaszkodik hozzám, megmentem őt,
oltalmazom, mert ismeri nevemet.
Zsoltár 91, 14

Néha félünk az életünkért, a családunkért vagy a vagyonunkért, hogy valaki rosszal árthat nekünk. De Isten nagyon világosan mondja itt: Én magam akarom megoltalmazni! Tehát megnyugtathatjuk a szívünket az Ő jelenlétében, és nyugodtak maradhatunk. De néha, amikor valaki ártott nekünk, vagy aggódunk a fenyegetése miatt, a bosszú gondolatai merülnek fel bennünk. Küzdeni akarunk önmagunkért és a jogainkért. De Istennek más gondolatai vannak. Nem akarja ezt a harcot. Nem akarja, hogy aggódjunk és megterheljük a szívünket. Ő sem akar ártani ellenfelünknek, inkább Magához akarja vonni azokat is az Ő Szeretetével.
Ezért is mondja a Róma 12: 17–21:
Ne fizessetek senkinek rosszal a rosszért. Arra legyen gondotok, ami minden ember szemében jó. Ha lehetséges, amennyire tőletek telik, éljetek minden emberrel békességben. Ne álljatok bosszút önmagatokért, szeretteim, hanem adjatok helyet az ő haragjának, mert meg van írva: „Enyém a bosszúállás, én megfizetek” – így szól az Úr. Sőt, „ha éhezik ellenséged, adj ennie, ha szomjazik, adj innia; mert ha ezt teszed, parazsat gyűjtesz a fejére.” Ne győzzön le téged a rossz, hanem te győzd le a rosszat a jóval.  

Köszönöm, ÚR Jézus, hogy TE megbocsátottál nekem minden adósságomat. Nem akarod, hogy újra bűnös legyek, és ártsak az én embertársamnak. Rád bízhatom az életemet, és nem kell többé küzdenem a jogaimért; mert TE jelen vagy! Kérlek, Áld meg az ellenségeimet, és tegyél jót nekik! Én pedig szeretném megnyugtatni a szívemet a TE jelenlétedben; mert erős Kezeidet felettem tartod – Veled biztonságban vagyok.

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: